Με καλό καιρό ξεκινά η σημερινή ημέρα, ωστόσο το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει σταδιακά, με τοπικές βροχές να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως από το απόγευμα.
Αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ, από νοτιοανατολικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 3 με 4 Μποφόρ, ενώ τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα θα φτάνουν μέχρι και τα 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, ωστόσο, κυρίως στα δυτικά θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς μέχρι, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

