ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Επανέρχονται τα στοιχεία πατέρα και μητέρας στις νέες βιομετρικές ταυτότητες – Αλλαγή στάσης μετά τις αντιδράσεις

Την επαναφορά της αναγραφής του ονοματεπωνύμου του πατέρα και της μητέρας στις νέες βιομετρικές ταυτότητες αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική απόφαση για αφαίρεση των συγκεκριμένων στοιχείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο, η επιλογή να μην περιλαμβάνονται τα στοιχεία των γονέων είχε ληφθεί στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του δελτίου ταυτότητας, αλλά και της εναρμόνισης με τις πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ωστόσο, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε μερίδα πολιτών, αλλά και τις τοποθετήσεις πολιτικών κομμάτων, το Υπουργείο επανεξέτασε το ζήτημα και αποφάσισε την αλλαγή της αρχικής του θέσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επαναφορά των στοιχείων των γονέων δεν δημιουργεί ζητήματα ασφάλειας ούτε επηρεάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, οι νέες βιομετρικές ταυτότητες θα συνεχίσουν να εκδίδονται με την αναγραφή των συγκεκριμένων πληροφοριών. Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της ανάγκης να διατηρηθεί η ισορροπία ανάμεσα στον εκσυγχρονισμό των εγγράφων ταυτοποίησης και στις απαιτήσεις και προσδοκίες των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΛΕΜΕΣΟΣ: 19χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι έξω από υποστατικό – Χειροπέδες σε 20χρονο

Νέο περιστατικό βίας με χρήση μαχαιριού διερευνά η Αστυνομία...

CAROB AWARDS: Ο θεσμός που ενώνει την αγορά – Οι λόγοι που PIO, Cyta, Lidl Κύπρου και Allwyn στέκονται δίπλα του

Σε μια αγορά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το...

Topics

ΛΕΜΕΣΟΣ: 19χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι έξω από υποστατικό – Χειροπέδες σε 20χρονο

Νέο περιστατικό βίας με χρήση μαχαιριού διερευνά η Αστυνομία...

ΣΤΟ ΦΩΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ: Έζησε πριν από 30 εκατ. χρόνια

Ένα απολίθωμα που για δεκαετίες παρέμενε ξεχασμένο σε μουσείο...

Related Articles

Popular Categories