Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μακάριος Δρουσιώτης γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του ότι παρέλαβε κατηγορητήριο σε σχέση με την υπόθεση «Σάντη», αναφέροντας ότι κατηγορείται πως δημοσίευσε, με δόλο και εν γνώσει του, πλαστά μηνύματα.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Δρουσιώτης υποστηρίζει ότι η ποινική δίωξη σε βάρος του αποτελεί «αντιπερισπασμό για το Videogate» και «χείρα βοήθειας στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη». Παράλληλα, διατυπώνει αιχμές κατά της Νομικής Υπηρεσίας, ισχυριζόμενος ότι, ενώ σε άλλες υποθέσεις παρέχεται ασυλία σε πρόσωπα που αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες, στη δική του περίπτωση επιχειρείται η «εξουδετέρωσή» του, παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρει, αποτελεί βασικό μάρτυρα στην υπόθεση που αφορά το βιβλίο και τις καταγγελίες για το «Κράτος Μαφία».

Ο ίδιος στρέφεται επίσης κατά του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη, υποστηρίζοντας ότι, παρά την αυτοεξαίρεσή τους από τις διαδικασίες που σχετίζονται με την υπόθεση «Κράτος Μαφία», καταχώρισαν κατηγορητήριο εναντίον του, ενώ, όπως ισχυρίζεται, αναφέρονται τόσο στα δημοσιεύματά του όσο και στα επίμαχα μηνύματα της υπόθεσης «Σάντη».
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο Μακάριος Δρουσιώτης υποστηρίζει ότι στην Κύπρο «η ερευνητική δημοσιογραφία σέρνεται σε ποινικά δικαστήρια», κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του κράτους δικαίου.
ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ
«Παρέλαβα σήμερα κατηγορητήριο για την υπόθεση «Σάντη» ότι με δόλο και εν γνώσει μου δημοσίευσα πλαστά μηνύματα. Πρόκειται για αντιπερισπασμός για το Videogate και χείρα βοήθειας στον Νίκο Αναστασιάδη.Η Νομική Υπηρεσία παραχωρεί ασυλία σε βαρυποινίτες για φόνους και ναρκωτικά για να τους καταστήσει μάρτυρες σε δευτερεύουσες υποθέσεις.Είμαι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση που αφορά το «Κράτος Μαφία». Η Νομική Υπηρεσία με εξουδετερώνει χρίζοντας με κατηγορούμενο.
Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο Βοηθός του Σάββας Αγγελίδης, οι οποίοι κατά τα άλλα αυτοεξαιρέθηκαν από τις διαδικασίες για το “Κράτος Μαφία” και οι οποίοι αναφέρονται τόσο στα σχετικά δημοσιεύματά μου, όσο και στα μηνύματα της “Σάντη” καταχώρισαν κατηγορητήριο εναντίον μου και υπέρ του εαυτού τους!
Στην Κύπρο του Νίκου Χριστοδουλίδη η ερευνητική δημοσιογραφία σέρνεται σε ποινικά δικαστήρια.
Κράτος Δικαίου στα τάρταρα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


