Σημαντική εξέλιξη για τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού και τις οικογένειές τους αποτελεί η δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Αυτισμού στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με τις διαδικασίες υλοποίησης του έργου να έχουν ήδη ξεκινήσει.
Στην ανακοίνωση προέβη η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε εκδήλωση του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό στην Πάφο. Όπως ανέφερε, το έργο έχει προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Η δημιουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για τον Αυτισμό 2024-2028, που περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τα άτομα στο φάσμα.

Το νέο κέντρο αναμένεται να προσφέρει εξειδικευμένη στήριξη και υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην καλύτερη κάλυψη των αναγκών που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Φέρτε μας Jalla», που πραγματοποιήθηκε στη Γεροσκήπου με πρωτοβουλία του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό στην Πάφο.



Από πλευράς του Συνδέσμου τονίστηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τους διαθέσιμους χώρους για την παροχή υπηρεσιών, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την προώθηση έργων που ενισχύουν την υποστήριξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


