ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ: Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή – Φωνές για πισωγύρισμα και κομματικά παιχνίδια

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η τελική μορφή του τροποποιητικού νόμου για τους σκύλους, με οργανώσεις και φορείς να κάνουν λόγο για σοβαρό πισωγύρισμα και εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.

Η Ένωση Δήμων Κύπρου εκφράζει έντονη απογοήτευση για τις αλλαγές που έγιναν μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής, σημειώνοντας ότι βασικές εκσυγχρονιστικές πρόνοιες είτε αφαιρέθηκαν είτε αποδυναμώθηκαν σημαντικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μεταγενέστερες παρεμβάσεις «ανέτρεψαν την ουσία των συμφωνημένων ρυθμίσεων», επαναφέροντας – όπως υποστηρίζει – ένα παρωχημένο και δυσλειτουργικό πλαίσιο που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες ελέγχου και εφαρμογής της νομοθεσίας.

Η ΚΕΠΖ ανακοίνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή αύριο Σάββατο 16 Μαΐου στις 11:00 το πρωί, καλώντας πολίτες και ζωόφιλους να συμμετάσχουν μαζικά μαζί με τα σκυλιά και τα πλακάτ τους.

Η Ένωση Δήμων ζητά άμεση επανεξέταση των αποφάσεων, ώστε να διαμορφωθεί ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση και προστασία των ζώων. Την ίδια ώρα, η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους τόνους, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικές» τις αλλαγές στον περί Σκύλων Νόμο και αφήνοντας σαφείς αιχμές για κομματικά παιχνίδια πίσω από τις τροποποιήσεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στόχος της κινητοποίησης είναι να σταλεί ισχυρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση και εγκατάλειψη ζώων, ενώ οι διοργανωτές τονίζουν πως «η φωνή των πολιτών πρέπει να ακουστεί τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Έγινε για 3η φορά μαμά – Η δύσκολη γέννα και το πρώτο «θαύμα» στην αγκαλιά της

Μητέρα για τρίτη φορά έγινε η ηθοποιός Χριστιάνα Θεοδώρου,...

ΚΥΨΕΛΗ: Οργή για το κατεψυγμένο βρέφος – Πολίτες ζητούν ακόμη και την επαναφορά της θανατικής ποινής

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η...

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ: Πίσω στα παλιά λημέρια μετά από 20 χρόνια – Επιστροφή στο «Φιλελεύθερο» και στο ρεπορτάζ

Είκοσι χρόνια μετά, η Πετρούλα Αργυρού επέστρεψε στα παλιά...

ΝΑΥΑΓΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ: Παύθηκε ο «υπουργός» Μεταφορών Ερχάν Αρικλί – «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε καμία σκιά στην έρευνα»

Στην απομάκρυνση του «υπουργού Δημοσίων Έργων και Μεταφορών» Ερχάν...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ: Έσβησε στην άσφαλτο ο 76χρονος – Τον παρέσυρε λεωφορείο ενώ προσπαθούσε να μετακινήσει ψυγείο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων τα...

Topics

ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Έσωσαν τις γάτες από τον θάνατο – Τους ζήτησαν να γκρεμίσουν το καταφύγιό τους-(Φώτο)

Έντονη συγκίνηση προκαλεί ανάρτηση που αφορά αποικία γατών στον...

Related Articles

Popular Categories