ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Σε νέα φάση τα έργα σε Πρίγκηπος Καρόλου και Αχαιών – Κυκλοφοριακές αλλαγές για τρεις μήνες

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η τέταρτη φάση των έργων αναβάθμισης στην πρωτεύουσα, με τον Δήμο Λευκωσίας να ανακοινώνει την έναρξη νέων κατασκευαστικών εργασιών στις οδούς Πρίγκηπος Καρόλου και Αχαιών.

Η νέα φάση του έργου ξεκινά την Τρίτη 5 Μαΐου 2026 και αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Οι εργασίες επικεντρώνονται στο βόρειο τμήμα της οδού Αχαιών, ενώ παράλληλα το νότιο τμήμα της ίδιας οδού, μαζί με μέρος της συμβολής των οδών Δελφών και Αχαιών, παραδίδεται εκ νέου στην κυκλοφορία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των έργων, η οδός Πρίγκηπος Καρόλου καθώς και τμήμα της Αχαιών θα λειτουργούν ως μονόδρομοι με κατεύθυνση προς τον Άγιο Δομέτιο (δυτικά), με την τροχαία κίνηση να ρυθμίζεται μέσω προσωρινής σήμανσης. Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις που θα βρίσκονται επί τόπου.

Σε ό,τι αφορά την πρόσβαση προς την Πολυκλινική Λευκωσίας, αυτή παραμένει αμετάβλητη και θα συνεχίσει να εξυπηρετείται μέσω της συμβολής των οδών Αχαιών και Μετοχίου.

Το έργο αποτελεί μέρος των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων της περιόδου 2021-2027, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων περιλαμβάνονται σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές, όπως η αναβάθμιση του αποχετευτικού συστήματος ομβρίων, η κατασκευή νέων πεζοδρομίων με σύγχρονο αστικό εξοπλισμό και ποδηλατικές διαδρομές, η ενίσχυση του πρασίνου με νέες φυτεύσεις, καθώς και η ανακατασκευή του οδοστρώματος με δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Παράλληλα, προωθείται η αναβάθμιση των δικτύων κοινής ωφέλειας και η εγκατάσταση νέου, σύγχρονου οδικού φωτισμού, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση μέσω μικροτσίπ αποτελεί υποχρεωτική και βασική...

ΚΥΠΡΟΣ: Σταθερά χαμηλή η ανεργία -Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Στο 3,1 διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο, σύμφωνα...

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: Οκτώ ποδοσφαιριστές της Τυνησίας θετικοί σε κλενβουτερόλη – Εξετάζεται μολυσμένο κρέας

Αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις της εθνικής ομάδας της...

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ: Αυξήσεις 10% φέρνουν αντιδράσεις – «Ανεπαρκές» το πακέτο και αίτημα για 30%

Ανεπαρκείς χαρακτηρίζονται οι αυξήσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΕΝΗΝΤΑΕΞ: Νέος Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο ΣΙΓΜΑ μετά την παραίτηση της Πετρούλας Αργυρού

Ο Κυριάκος Πενηνταέξ αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή...

Topics

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες

Η ηλεκτρονική ταυτοποίηση μέσω μικροτσίπ αποτελεί υποχρεωτική και βασική...

ΚΥΠΡΟΣ: Σταθερά χαμηλή η ανεργία -Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat

Στο 3,1 διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο, σύμφωνα...

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ: Αυξήσεις 10% φέρνουν αντιδράσεις – «Ανεπαρκές» το πακέτο και αίτημα για 30%

Ανεπαρκείς χαρακτηρίζονται οι αυξήσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο...

46ΧΡΟΝΗ: Νέα χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά τη νοσηλεία της στη Λεμεσό

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής...

Related Articles

Popular Categories