Σοβαρό πονοκέφαλο προκαλεί στις Αρχές η έξαρση της νεανικής παραβατικότητας ενόψει του Πάσχα, με τις λεγόμενες «λαμπρατζιές» να εξελίσσονται σε εστίες έντασης σε διάφορες περιοχές, ιδιαίτερα στη Λεμεσό.
Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν σκηνές που θυμίζουν… «πόλεμο», με κροτίδες, φωτιές και οχλαγωγία να επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε βράδυ. Την ίδια ώρα, πολίτες δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς –όπως καταγγέλλουν– έχουν χάσει τον ύπνο τους και ζητούν άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας.
Στο θέμα παρενέβη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Φυτιρής, ο οποίος, μετά από σύσκεψη στο Υπουργείο με τη συμμετοχή τοπικών αρχών και αρμόδιων υπηρεσιών, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα η Αστυνομία έχει οδηγίες να προχωρά σε συλλήψεις όσων παρανομούν, ακόμη και αν πρόκειται για ανήλικους, ενώ ευθύνες θα αποδίδονται και στους γονείς σε περιπτώσεις πρόκλησης ζημιών σε δημόσια περιουσία.
«Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε παιδιά 12 και 13 ετών να ανάβουν φωτιές σε ανοιχτούς χώρους», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του φαινομένου. Την ίδια στιγμή, οι καταγγελίες πέφτουν «βροχή» για κλοπές ξύλων και άλλων αντικειμένων που χρησιμοποιούνται για τις λαμπρατζιές, ενώ η κατάσταση σε ορισμένες γειτονιές δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Οι Αρχές βρίσκονται πλέον σε επιφυλακή, με στόχο να μπει φρένο πριν η κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


