ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: Θλίψη για τον θάνατό του – Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον πρώτο πρόεδρο της Accept–ΛΟΑΤΙ Κύπρου

Ο Κώστας Γαβριηλίδης, σημαντική προσωπικότητα στην Κύπρο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας και της διαφορετικότητας, απεβίωσε αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στην κοινωνία.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σε ανάρτησή της τόνισε ότι η απώλειά του είναι τεράστια όχι μόνο για τον ΔΗΣΥ αλλά και για όλους όσοι είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του. «Ένας υπέροχος άνθρωπος που βγήκε μπροστά και έδωσε μάχες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το αποτύπωμα και η προσφορά του θα παραμείνουν ανεξίτηλα στη συλλογική μας μνήμη», ανέφερε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Τορναρίτης έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα «Με βαθιά οδύνη και συγκλονισμό πληροφορήθηκα τον θάνατο του Κώστα Γαβριηλίδη, ενός πρωτοπόρου ανθρώπου που άνοιξε δρόμους φιλελευθερισμού και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο. Η προσφορά του αφήνει ουσιαστικό αποτύπωμα στην κοινωνία μας και η απώλειά του μας γεμίζει θλίψη. Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη».

Ο Κώστας Γαβριηλίδης υπηρέτησε ως σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας, υπήρξε συνιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Accept–ΛΟΑΤΙ Κύπρου και πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας το 2014. Εκπροσώπησε την Κύπρο σε διεθνείς οργανισμούς για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και συνέβαλε ενεργά στη διαμόρφωση πολιτικών ισότητας και στη δικοινοτική συνεργασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ: Το Ανώτατο ακυρώνει την άρνηση του κράτους για θεραπεία στο εξωτερικό

Ανατροπή από το Ανώτατο Σημαντική δικαστική νίκη πέτυχε ασθενής που...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΡΙΣΕΙΣ Η ΑΓΟΡΑ: 2,7% αύξηση τον φετινό Απρίλιο σε σχέση με του 2025 στο λιανικό εμπόριο

Υποχώρηση σε μηνιαία βάση Μείωση 1% κατέγραψε ο όγκος του...

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ευχές, δεσμεύσεις και αιχμές

Οι ψήφοι που έκριναν την εκλογή Η Αννίτα Δημητρίου αναδείχθηκε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΔΑΔ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ!: Ο Special one αναφέρει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη θητεία του στη Φενέρμπαχτσε

Προσφυγή κατά της Τουρκίας Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσέφυγε...

ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ: Αυστηρότερες ποινές και πρόστιμα-μαμούθ για παράνομη μετακίνηση ζώων – συνεχίζονται οι θανατώσεις

Συνεχίζονται οι θανατώσεις ζώων Κανονικά προχωρούν οι θανατώσεις ζώων στο...

Topics

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ευχές, δεσμεύσεις και αιχμές

Οι ψήφοι που έκριναν την εκλογή Η Αννίτα Δημητρίου αναδείχθηκε...

Related Articles

Popular Categories