Ο παρα-αθλητής Μάριος Φιλίππου δεν δίνει τη συγκατάθεσή του για την προβολή του προσώπου του στο απολογητικό βίντεο του Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου, όπως επιβεβαιώνει η Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥ.Σ.Ο.Α.), η οποία ενεργεί κατόπιν εξουσιοδότησης από τον ίδιο.
Σε ανακοίνωσή της, η ΚΥΣΟΑ επισημαίνει ότι «ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός που, όπως ισχυρίζεται ο κύριος Παναγιώτου, δεν εννοούσε, παραμένει σε δημόσια προβολή εδώ και δύο μήνες, ενώ αποτελεί ύβρη η απόδοση της οργής σύσσωμης της κοινωνίας σε πολιτικά κίνητρα».
Η Συνομοσπονδία τονίζει ακόμα ότι «αποτελεί σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας η απόδοση πολιτικών σκοπιμοτήτων, όταν προασπίζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα». Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αφορμή το σχόλιο του Ευρωβουλευτή σε podcast, το οποίο κρίθηκε προσβλητικό, και φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


