ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΚΥΘΡΑΙΩΤΟΥ: «Η Κύπρος στο ποτήρι!»-Ανακαλύπτοντας τις γεύσεις του κυπριακού κρασιού

Η Φλωρεντία Κυθραιώτου, συγγραφέας και εκπαιδεύτρια με εκτενή εμπειρία στον τομέα της οινογαστρονομίας, είναι η καθοδηγήτρια του δεύτερου εργαστηρίου στην Τριλογία Κυπριακής Μεσογειακής Διατροφής.

Με εξειδίκευση στη διατροφή, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, η Φλωρεντία έχει συνεισφέρει σημαντικά στη διάδοση της κυπριακής γαστρονομίας και του κρασιού. Κάτοχος του διεθνούς τίτλου WSET Level 3 (Wine & Spirit Education Trust), καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), η Φλωρεντία έχει αφιερώσει την καριέρα της στην εκπαίδευση και την προώθηση των γηγενών κυπριακών ποικιλιών και του κυπριακού αμπελώνα.

Η Φλωρεντία Κυθραιώτου αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του δεύτερου εργαστηρίου της Τριλογίας Κυπριακής Μεσογειακής Διατροφής, με τίτλο «Η Κύπρος στο ποτήρι!». Την Κυριακή 4 Μαΐου 2025, στις 11:00, υποδέχεται το κοινό στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και καθοδηγεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο του κυπριακού κρασιού. Μέσα από παρουσίαση και γευσιγνωσία, δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στη μακραίωνη ιστορία, τις γηγενείς ποικιλίες και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κυπριακού αμπελώνα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται στα Ελληνικά, με δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στα Αγγλικά, εφόσον χρειαστεί.

Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και καθοδηγούμενη γευσιγνωσία έξι κυπριακών κρασιών, οι παρευρισκόμενοι θα μάθουν για τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού, την ιστορία του κυπριακού κρασιού και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των κυπριακών αμπελώνων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια παρουσίαση PPT για την ιστορία του κυπριακού κρασιού και μια αναλυτική γνωριμία με τις τοπικές ποικιλίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Οι συμμετέχοντες θα καθοδηγούν προσωπικά από τη Φλωρεντία Κυθραιώτου, η οποία μοιράζεται τη βαθιά γνώση και το πάθος της για το κυπριακό κρασί, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης και μάθησης. Με τη ζωντάνια και την αυθεντικότητα της προσέγγισής της, εμπνέει το κοινό να ανακαλύψει τον πλούτο και την ιστορία που κρύβονται σε κάθε ποτήρι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά η κράτηση είναι απαραίτητη.

Για πληροφορίες και κράτηση, καλέστε στο 22128175.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

ΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΥΪ: «Αυτοί ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι πέθανα» – Το βίντεο που διαψεύδει τις φήμες

Αίσθηση και έντονο προβληματισμό προκαλεί η υπόθεση γύρω από...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Οδική οργή για λίγα δευτερόλεπτα καθυστέρησης – Χαστούκι και ένταση σε βίντεο -(Βίντεο)

Περιστατικό οδικής οργής σημειώθηκε το πρωί πριν λίγες ημέρες...

ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: Γεμιστό καλαμάρι με κουμανταρία για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Με άρωμα παράδοσης και γεύσεις που περνούν από γενιά...

ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Βροχές και καταιγίδες την ώρα της παρέλασης-Πότε τίθεται σε ισχύ

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου αναμένεται να διεξαχθεί υπό...

Topics

ΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΥΪ: «Αυτοί ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι πέθανα» – Το βίντεο που διαψεύδει τις φήμες

Αίσθηση και έντονο προβληματισμό προκαλεί η υπόθεση γύρω από...

ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: Γεμιστό καλαμάρι με κουμανταρία για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Με άρωμα παράδοσης και γεύσεις που περνούν από γενιά...

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ: Διαμαρτυρία στο Προεδρικό -«Όχι σε κουτσουρεμένα επιδόματα!»

Σε ειρηνική διαμαρτυρία θα συμμετάσχουν τα άτομα με αναπηρίες...

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN: 12η χρονιά του «Ιδεοδρομίου»

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Π.Ι.) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης...

Related Articles

Popular Categories