22 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ(ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΝΑΚΙΔΗΣ): Ο Μαέστρος έτοιμος να φέρει στην Κύπρο ακόμη ένα Παγκόσμιο...

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΝΑΚΙΔΗΣ): Ο Μαέστρος έτοιμος να φέρει στην Κύπρο ακόμη ένα Παγκόσμιο βραβείο μαζί με τους μαθητές του

-

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού UDO World Streetdance, που πραγματοποιείται στο Blackpool του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετέχουν δύο από τις ομάδες της σχολής Rebel Dancers Academy. Οι μαθητές, μαζί με τον μαέστρο τους, (Μιχάλη Βαρνακίδη), ανυπομονούν να φέρουν στην Κύπρο ακόμη μία παγκόσμια διάκριση.

Οι διεθνείς διακρίσεις σε προηγούμενα παγκόσμια πρωταθλήματα αποδεικνύουν ότι και αυτή τη φορά τα μέλη της αποστολής θα επιστρέψουν στην Κύπρο με ακόμη ένα βραβείο. Όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης και μαέστρο της σχολής, φέτος οι δύο ομάδες της σχολής, οι Stop & Lock και Groove & Go, προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χορού UDO World Streetdance.

«Όταν δημιούργησα τους Rebel Dancers, το ’91, ο κόσμος δεν είχε ιδέα τι είναι αυτά τα είδη χορού, ούτε καν εμείς δεν γνωρίζαμε καλά-καλά».

Η πορεία της Rebel Dancers Academy είναι ανεκτίμητη, αφού από την ίδρυση της το 1991 έχει καταφέρει να κατακτήσει την κορυφή του παγκόσμιου χορού μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Με τα πόδια σταθερά στη γη, ο μαέστρος της σχολής θεωρεί ότι η συμμετοχή των χορευτών που διαπρέπουν στη σχολή του είναι ανεκτίμητη και ουσιαστική.

Ο ίδιος είναι εμπνευστής της Rebel Dancers Academy και ποτέ δεν έπαψε να ενθαρρύνει τους μαθητές του να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν περισσότερο και να τους ενθαρρύνει να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Επαγγελματίας στο είδος του, ο Μαέστρος έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί στη μακροχρόνια πορεία του στον χώρο της χορογραφίας.

«Βρισκόμασταν στο ξεκίνημά μας, σίγουρα θα μας έπαιρνε χρόνο για να εξοικειωθούμε. Ξέραμε κάποια πράγματα γενικά για το χορό. Με σκληρή δουλειά πετύχαμε τον στόχο μας».

Ο Μαέστρος, εκτός από δάσκαλος και καθοδηγητής, αποτελεί ένα πραγματικό πρότυπο για τους μαθητές του. Με αμέριστο πάθος και αφοσίωση, εργάζεται ακατάπαυστα για να τους βοηθήσει να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Κάθε του κίνηση και συμβουλή αποσκοπεί όχι μόνο στην τεχνική τους βελτίωση, αλλά και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους, προετοιμάζοντας τους για τη μεγάλη σκηνή. Βρίσκεται πάντα δίπλα τους, όχι μόνο ως δάσκαλος, αλλά και ως σύμβουλος και εμψυχωτής, παρέχοντάς τους τη στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να κατακτήσουν τις κορυφές που ονειρεύονται.

«Έβλεπα κασέτες του Mc Hammer, του Vanilla Ice, του Michael Jackson και έπαιρνα έμπνευση από αυτά. Έβλεπα τον χορό και σε ένα διαγωνισμό, στη «Trend», ένα κλαμπ της εποχής μου, που θα μου μείνει αξέχαστο, αφού στην ουσία από εκεί ξεκίνησαν όλα»

Άλλωστε, η σχολή είναι η μοναδική στην Κύπρο που έχει καταφέρει να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα UDO, φέρνοντας υπερηφάνεια στους Κύπριους. Το 2019, οι μαθητές κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στο LMC New Generation, ενώ η ομάδα Stop & Lock κατέλαβε την τρίτη θέση. Παράλληλα, γνωρίζοντας πλέον καλά τις δυνατότητές τους, το 2022 κατέκτησαν την πρώτη θέση για το βραβείο Candy Lock.

«Στην εποχή που μεγάλωσα εγώ, φορούσαμε τα φαρδιά ρούχα και είμαστε διαφορετικοί από τους υπόλοιπους»

Το 2022 τα έπαθλα δεν σταμάτησαν να έρχονται, καθώς η ομάδα Stop & Lock έλαβε τη 2η θέση και για το βραβείο Scooby Lock την 2η θέση, ενώ η ομάδα Groove & Go κατέλαβε την 3η θέση το 2023. Μετά από ένα σύντομο διάστημα απουσίας στους διαγωνισμούς, η σχολή Rebel Dancers Academy αποφάσισε να μεταβεί στο UDO World Streetdance

«Η πρώτη μου επαφή με το locking, έγινε το 2003. Το 2006 ήρθε ο Gemini (Locking4life) και έκτοτε μου έδωσε τα δικαιώματα του locking for life στην Κύπρο. Μέσω του locking έχουμε αποκτήσει διεθνή προβολή και καταξίωση και οι ομάδες μας διαγωνίζονται πλέον στο εξωτερικό»

Οι νέες αυτές διακρίσεις δείχνουν την αδιάλειπτη παρουσία της Rebel Dancers Academy στον διεθνή χώρο του χορού και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή της στην εκπαίδευση και ανάπτυξη ταλαντούχων χορευτών. Η συμμετοχή των ομάδων της στο UDO World Streetdance 2024 αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η σχολή στοχεύει να προσθέσει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο εντυπωσιακό της ιστορικό.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...