19.1 C
Nicosia
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΑΥΣΩΝΑΣ: Yψηλές θερμοκρασίες με σταδιακή άνοδο

ΚΑΥΣΩΝΑΣ: Yψηλές θερμοκρασίες με σταδιακή άνοδο

-

Η παρατεταμένη ζέστη μπορεί να επηρεάσει την υγεία, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων. Συνιστάται η αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, η κατανάλωση άφθονων υγρών και η χρήση ελαφριάς και ανοιχτόχρωμης ένδυσης.

Είναι σημαντικό να προσέχουμε τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, καθώς και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την προστασία από τη ζέστη.

Η περιοχή μας επηρεάζεται από ασθενή χαμηλή πίεση, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Σήμερα, η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια, στους 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπως αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, με αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με αυξημένη χαμηλή νέφωση κατά τόπους. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη, ιδιαίτερα σε περιοχές στο εσωτερικό και στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 24 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με πιθανότητα σχηματισμού αραιής ομίχλης ή ομίχλης και χαμηλής νέφωσης κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες. Η θερμοκρασία μέχρι την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, ξεπερνώντας τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Την Παρασκευή, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: