16.4 C
Nicosia
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η πρώτη φάση εγκατάστασης θα υλοποιηθεί

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ: Η πρώτη φάση εγκατάστασης θα υλοποιηθεί

-

Η διαδικασία εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Σε αυτή τη φάση, θα τοποθετηθούν περίπου χίλια κλιματιστικά σε 50 σχολικές μονάδες, δηλαδή κατά μέσο όρο 20 κλιματιστικά σε κάθε σχολείο. Ο πρόεδρος των σχολικών εφορειών, Ντίνος Έλληνας όπως δήλωσε στο Άλφα, τα χρονοδιαγράμματα είναι αυστηρά, με σκοπό όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Έλληνας ανέφερε επίσης ότι η σχολική εφορεία της Λεμεσού έχει θέσει ως προθεσμία για τον έλεγχο και την παραλαβή των κλιματιστικών την 10η Αυγούστου. Εξέφρασε την επιθυμία του να είχαν ήδη εγκατασταθεί τα κλιματιστικά στα σχολεία εδώ και χρόνια, αναδεικνύοντας την καθυστέρηση που έχει υπάρξει σε αυτόν τον τομέα.

Ο τριετής σχεδιασμός προβλέπει την εγκατάσταση κλιματιστικών σε άλλα 450 σχολεία, με το συνολικό κόστος να υπολογίζεται γύρω στα 47 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Έλληνας τόνισε ότι είναι απαραίτητο να ενταχθεί το ποσό αυτό στον προϋπολογισμό και να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές εφορείες για να υλοποιηθεί η πολιτική απόφαση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της αυξημένης ζήτησης των κλιματιστικών κατά τη θερινή περίοδο, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι τουλάχιστον μία από τις δύο εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εντός του χρονοδιαγράμματος. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη για ηλεκτρολογική αναβάθμιση των σχολείων, παράλληλα με την τοποθέτηση των κλιματιστικών, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.

Η εγκατάσταση των κλιματιστικών στα σχολεία αποτελεί σημαντικό έργο που αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες μάθησης, αν και συνοδεύεται από προκλήσεις όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: