Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
8.7 C
Cyprus

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ: Απέκτησε δωμάτιο θηλασμού-Μια κίνηση που αξίζει επαινού

Ένα κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο δωμάτιο θηλασμού διαθέτει πλέον η Βουλή των Αντιπροσώπων, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις θηλάζουσες εργαζόμενες και επισκέπτριες του κτιρίου και συμβάλλοντας έτσι στην ενθάρρυνση του μητρικού θηλασμού.

Το δωμάτιο είναι κλιματιζόμενο, διαφυλάσσει την ιδιωτικότητα παιδιού και μητέρας, ενώ διαθέτει καρέκλα θηλασμού και χώρο άντλησης και φύλαξης γάλακτος. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε δίπλα σε χώρο κουζίνας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες απαιτήσεις για τη δημιουργία και τη λειτουργία τέτοιου είδους χώρων.

Σε δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι η Βουλή αποδεικνύει εμπράκτως την ευαισθησία της προς τις θηλάζουσες μητέρες και τα βρέφη και επισημαίνει την ανάγκη γενικότερης καλλιέργειας κουλτούρας θηλασμού. Επιπλέον, η εν λόγω πρωτοβουλία, δήλωσε η κα Δημητρίου, εντάσσεται στην προώθηση καίριων ζητημάτων που αφορούν την εργαζόμενη μητέρα και την εξισορρόπηση της προσωπικής με την επαγγελματική ζωή της γυναίκας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η ΠτΒ, το Νομοθετικό Σώμα θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει σε συνθήκες πιο ανθρώπινες, πιο λειτουργικές και πιο φιλικές προς τις εργαζόμενες μητέρες, που καλούνται να ανταποκριθούν σε πολλαπλούς ρόλους και απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Hot this week

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: Έκρηξη σε διυλιστήριο στη Νικομήδεια – Πυκνοί καπνοί στο σημείο-(Βίντεο)

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης (29/1) στη Νικομήδεια...

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του – Φέρεται να έδωσε κινητό σε κρατούμενο

Ένα νέο περιστατικό φέρνει την Αστυνομία στο προσκήνιο, καθώς...

ΠΑΟΚ: Επαναπατρίστηκαν οι σοροί των οπαδών– Η υποδοχή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Μέρα οδύνης για την οικογένεια του ΠΑΟΚ και ολόκληρη...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Χρονοβόρες διαδικασίες κοστίζουν ζωές ασθενών με ηπατίτιδα C

Σοβαρές καθυστερήσεις στη χορήγηση φαρμάκων για τη θεραπεία της...

Topics

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του – Φέρεται να έδωσε κινητό σε κρατούμενο

Ένα νέο περιστατικό φέρνει την Αστυνομία στο προσκήνιο, καθώς...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Χρονοβόρες διαδικασίες κοστίζουν ζωές ασθενών με ηπατίτιδα C

Σοβαρές καθυστερήσεις στη χορήγηση φαρμάκων για τη θεραπεία της...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΚΗΣ: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου

Ο Γεώργιος Πίκης, μια εμβληματική μορφή της κυπριακής Δικαιοσύνης,...

Related Articles

Popular Categories