Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2026
1.4 C
Cyprus

ΣΩΤΙΑ ΚΥΘΡΑΙΩΤΗ: Η συγγραφή του βιβλίου της με επίκεντρο την αόρατη αναπηρία της- Τι μας δήλωσε η συγγραφέας «Είμαι ο ήρωας του βιβλίου»

Η Σώτια Κυθραιώτη μοιράζεται τη συγκινητική ιστορία της, ένα ταξίδι στο χρόνο με επίκεντρο την αόρατη αναπηρία της, μέσα από το παιδικό βιβλίο «Είμαι ο ήρωας του βιβλίου!». Η Κύπρια συγγραφέας πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε ένα νοσοκομείο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στο Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη.

Η Σώτια Κυθραιώτη, που έχει χαρακτηριστεί ως «σιδηρά γυναίκα» λόγω της αναπηρίας της, αφηγείται τη ζωή της, η οποία σημαδεύτηκε από τη σκολίωση, την κύφωση και την παραμόρφωση των άκρων. Από μικρή ηλικία, αντιμετώπιζε διακρίσεις και σχόλια, όμως αποφάσισε να αντιδράσει με δύναμη και δημιούργησε το παιδικό αυτό βιβλίο με γνώμονα την έννοια της αναπηρίας.

Η σπάνια πάθηση που τη χαρακτηρίζει καθιστά τη Σώτια μοναδική, όπως και η ίδια είναι. Η αόρατη αναπηρία της αποτελεί πλέον το νέο της «ταξίδι». Με το βιβλίο της επιδιώκει να προσφέρει έμπνευση σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

«Αφού με απέρριψαν από πολλές δουλειές όταν είπα ότι έχω αναπηρία, αφού με απέλυσαν επειδή είμαι σπάνια, αφού δοκιμάστηκα εκατομμύρια φορές για να «πιστοποιηθώ» ως άτομο με αναπηρία, μοιράζομαι την ιστορία μου μαζί σας. Παίρνοντας το προνόμιο της ευρωπαϊκής μου κάρτας αναπηρίας. Η κάρτα μου αναπηρίας-στάθμευσης. Όλοι οι σπάνιοι άνθρωποι και εγώ, μπορούμε επιτέλους να αποκτήσουμε λίγη γαλήνη σε αυτήν την επικριτική κοινωνία αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά μας και για αυτήν την κάρτα αναπηρίας. Παίρνω το προνόμιο να βρω δουλειά σε ένα ίδρυμα που πιστεύει στην Ισότητα και τη Διαφορετικότητα και προσπαθεί να δώσει ένα καλύτερο μέλλον για εμένα και όλους τους ανθρώπους με υπερδυνάμεις!».

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο μέσω Instagram μπορούν να επικοινωνούν με το @warrior_of_the_book ή μέσω email στο [email protected]

Hot this week

ΦΕΙΔΙΑΣ ΜΩΥΣΕΩΣ: «Mε έβγαλαν ότι είμαι ο πιο ψεύτης και απατεώνας Ευρωβουλευτής»-Απαντά με βίντεο με το δικό του τρόπο-(Βίντεο)

Ο Ευρωβουλευτής Φειδίας Μωυσέως απάντησε μέσω βίντεο σε δημοσιεύματα...

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ: Απόψε ο καιρός λέει… «πάμε για κουβέρτα και ζεστή σοκολάτα!

Συννεφιά με τοπικές βροχές αναμένεται απόψε, ενώ στις ψηλές...

ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ: Kαι εθελούσιες αναχωρήσεις – Η Κυβέρνηση «ξεφορτώνει» τις φυλακές

Ραγδαίες λύσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και...

XΛΩΡΑΚΑ: Η κακοποίηση χελώνας «φέρνει» τροποποιήσεις για βαρύτερες ποινές

Την πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε...

Topics

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ: Απόψε ο καιρός λέει… «πάμε για κουβέρτα και ζεστή σοκολάτα!

Συννεφιά με τοπικές βροχές αναμένεται απόψε, ενώ στις ψηλές...

ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ: Kαι εθελούσιες αναχωρήσεις – Η Κυβέρνηση «ξεφορτώνει» τις φυλακές

Ραγδαίες λύσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και...

XΛΩΡΑΚΑ: Η κακοποίηση χελώνας «φέρνει» τροποποιήσεις για βαρύτερες ποινές

Την πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε...

ΒΟΥΛΗ ΣΕ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΙΝΓΚ»: Λεκτική αντιπαράθεση για τον Ανεξάρτητο Φορέα

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών μετατράπηκε σε πεδίο...

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: Διπλή διεθνής διάκριση από τον CHKS

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου έλαβε πρόσφατα διπλή διεθνή...

Related Articles

Popular Categories