22.8 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΕΖΑ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΛΟΟΥ: «Με την Ελλάδα στην καρδιά» -Η καταξιωμένη Κύπρια ερμηνεύτρια...

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΕΖΑ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΛΟΟΥ: «Με την Ελλάδα στην καρδιά» -Η καταξιωμένη Κύπρια ερμηνεύτρια παρουσιάζει το «Απέραντο Γαλάζιο»

-

Ένα μουσικό συναπάντημα τον τίτλο «Με την Ελλάδα στην καρδιά» θα παρουσιάσει η Κύπρια ερμηνεύτρια -μουσικοσυνθέτρια Αγγελική Πρέζα με τον Ελλαδίτη ερμηνευτή-ηθοποιό Χρήστο Κάλλοου που πρόκειται να καθηλώσει τους παρευρισκόμενους.

Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιασθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7.00μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί ο προσωπικός δίσκος της Αγγελικής Πρέζα
«Απέραντο Γαλάζιο» σε μουσική, ερμηνεία και ενορχήστρωση της Αγγελικής Πρέζα και σε
ποίηση της Κυριακής Δράκου, από την ποιητική της συλλογή «Σαν Ερατώ στην Ολυμπία». Ο
δίσκος περιλαμβάνει πέντε τραγούδια, πέντε ορχηστρικές συνθέσεις και δυο πιανιστικές
συνθέσεις σε παραγωγή του Alma de Musica.

Η Αγγελική Πρέζα, κατά την διάρκεια της εξαιρετικής και ανοδικής της μουσικής πορείας, έχει συνθέσει τραγούδια σε στίχους της Αλεξίας Μαννούρη, του Θεοκλή Κουγιάλη, του Ανδρέα Πολυνείκη, του Χρίστου Πιπίου, της Αμαλίας Κέντρου, της Ισμήνης Πολυνείκη Χριστοδούλου, του Νίκου Παπακλεοβούλου και του Μιχάλη Αργυρού. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σοφία Αγραπίδη είναι η ποιήτρια του πρώτου δίσκου της Κύπριας ερμηνεύτριας.

Η Αγγελική Πρέζα έχει κάνει συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, όπως με την σοπράνο Γεωργία Πολυνείκη. Σημαντική συνεργασία της Αγγελικής Πρέζα αποτελεί η συνεργασία με τον Έλληνα ερμηνευτή, ηθοποιό και σκηνοθέτη Χρήστο Κάλλοου.

Τραγούδια της Αγγελικής Πρέζα έχουν λάβει βραβεία και έχουν διακριθεί σε Παγκύπριους, Ευρωπαϊκούς και σε Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Σημαντικός σταθμός της καλλιτεχνικής της πορείας αποτελεί το τραγούδι της «Το Φως-The Light-Das Licht», το οποίο απέσπασε το 3ο Διεθνές Βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «International Low Vision Song Contest» στην Γερμανία, τον Μάιο του 2021, με ερμηνεύτριες την Μαρία Πουλλή και την Τόνη Σωτηρίου.

Ο Χρήστος Κάλλοου μαζί με την Αγγελική Πρέζα έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στην
Κύπρο και Ελλάδα και έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά. Το τραγούδι τους “Είμαστε φίλοι”
έχει κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2023 από την Διεθνή Δισκογραφική Εταιρεία CD
Baby και έχει μεταδοθεί από ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Κύπρο και Ελλάδα.
Την εκδήλωση- συναυλία “Με την Ελλάδα στην καρδιά”, στηρίζει το Υφυπουργείο
Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: