«50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»: Στις Βρυξέλλες οι πρώτοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές -Mετά από πρόσκληση του Μιχάλη Χατζηπαντελά

Στις Βρυξέλλες, για την εκδήλωση «50 Χρόνια Προσφυγιάς, Κυπριακό Ποδόσφαιρο», έχουν μεταβεί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα το κυπριακό ποδόσφαιρο, τόσο αγωνιστικά όσο και με τη συμβολή τους στην προσφυγική προσπάθεια.

Για την εκδήλωση θα ταξιδέψουν 50 σημαντικές προσωπικότητες του κυπριακού ποδοσφαίρου, με καταγωγή από τον προσφυγικό κόσμο, για να τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Η εκδήλωση «50 Χρόνια Προσφυγιάς, Κυπριακό Ποδόσφαιρο» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2024, στις 18:00, στην αίθουσα «Antall 6Q1» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη οι Πάνος Γεωργίου, Λάκης Μιχαηλίδης, Χαράλαμπος Παπέττας, ο Δήμος Κωνσταντίνου, ο Μανώλης Παντζιαράς, ο Δημήτρης Μαντζουράς, ο Ανδρέας Ζουβάνης, ο Στέφανος Μαύρος, ο Χρίστος Κόκκινης, ο Σάββας Μάντης και ο Κωστάκης Κωνσταντίνου οι οποίες συμμετείχαν σε προσφυγικές ομάδες.Οι αφίξεις των υπολοίπων προσκεκλημένων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάδειξη της συμβολής του προσφυγικού ποδοσφαίρου όχι μόνο στη διατήρηση της αθλητικής δραστηριότητας υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά και στη συνέχιση της πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του εκτοπισμένου πληθυσμού. Παράλληλα, η εκδήλωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την προβολή του Κυπριακού ζητήματος στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας τον αγώνα για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hot this week

ΓΑΖΑ: Λιγότερο φαγητό για 500.000 ανθρώπους – Μεγαλώνει η αγωνία ενόψει χειμώνα

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες στη Γάζα προσπαθούν να...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στον αυτοκινητόδρομο – Καπνοί κάλυψαν τον δρόμο κοντά στο Πέρα Χωριό- (Βίντεο)

Επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, 18 Οκτωβρίου,...

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΥΛΑ: Επέστρεψε μετά από επτά χρόνια-Χοροί και χαμόγελα στο Φεστιβάλ Ειρήνης- Έγιναν μια παρέα (Φώτο-Βίντεο)

Μετά από επτά χρόνια διακοπής, το Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης...

Topics

ΓΑΖΑ: Λιγότερο φαγητό για 500.000 ανθρώπους – Μεγαλώνει η αγωνία ενόψει χειμώνα

Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες στη Γάζα προσπαθούν να...

ΠΑΡΙΣΙ: Έσπασαν βιτρίνες και έκαναν πλιάτσικο σε γνωστά brands – Σκηνές χάους- (Δείτε βίντεο)

Σκηνές λεηλασίας εκτυλίχθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όταν ομάδες...

ΠΑΦΟΣ-ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥΣ: Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη – Προσοχή στους οδηγούς -(Βίντεο)

Πυκνή βροχόπτωση και ομίχλη επικρατούν στον δρόμο Πάφου –...

Related Articles

Popular Categories