Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
6.1 C
Cyprus

«50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»: Στις Βρυξέλλες οι πρώτοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές -Mετά από πρόσκληση του Μιχάλη Χατζηπαντελά

- Advertisement -

Στις Βρυξέλλες, για την εκδήλωση «50 Χρόνια Προσφυγιάς, Κυπριακό Ποδόσφαιρο», έχουν μεταβεί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα το κυπριακό ποδόσφαιρο, τόσο αγωνιστικά όσο και με τη συμβολή τους στην προσφυγική προσπάθεια.

Για την εκδήλωση θα ταξιδέψουν 50 σημαντικές προσωπικότητες του κυπριακού ποδοσφαίρου, με καταγωγή από τον προσφυγικό κόσμο, για να τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Η εκδήλωση «50 Χρόνια Προσφυγιάς, Κυπριακό Ποδόσφαιρο» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2024, στις 18:00, στην αίθουσα «Antall 6Q1» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, στις Βρυξέλλες βρίσκονται ήδη οι Πάνος Γεωργίου, Λάκης Μιχαηλίδης, Χαράλαμπος Παπέττας, ο Δήμος Κωνσταντίνου, ο Μανώλης Παντζιαράς, ο Δημήτρης Μαντζουράς, ο Ανδρέας Ζουβάνης, ο Στέφανος Μαύρος, ο Χρίστος Κόκκινης, ο Σάββας Μάντης και ο Κωστάκης Κωνσταντίνου οι οποίες συμμετείχαν σε προσφυγικές ομάδες.Οι αφίξεις των υπολοίπων προσκεκλημένων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ανάδειξη της συμβολής του προσφυγικού ποδοσφαίρου όχι μόνο στη διατήρηση της αθλητικής δραστηριότητας υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά και στη συνέχιση της πολιτιστικής και κοινωνικής ταυτότητας του εκτοπισμένου πληθυσμού. Παράλληλα, η εκδήλωση αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για την προβολή του Κυπριακού ζητήματος στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας τον αγώνα για επιστροφή στις κατεχόμενες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hot this week

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΡΑΦΑΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΣ: Έτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή – Ποιοι διακρίθηκαν για την Κύπρο στο Junior Eurovision-(Bίντεο)

Η Ραφαέλλα και ο Χρίστος ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν απόψε...

Topics

METAXAS SINCE 1963: Γιόρτασε τον έναν χρόνο λειτουργίας – Ποιους είδαμε

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του νέου...

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Ταξίδι στο Ντουμπάι για το λανσάρισμα της νέας συλλογής κοσμημάτων

Η Κύπρια σχεδιάστρια Νατάσα Χριστοδούλου ταξίδεψε πρόσφατα στο Ντουμπάι,...

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ: Φωτιά σκόπιμα στη μέση δρόμου στη Μέσα Γειτονιά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στη...

ΚΑΙΡΟΣ: Πάρτε ζακέτα… Πτώση της θερμοκρασίας τις βραδινές ώρες

Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις σήμερα, όμως η πτώση...

Related Articles

Popular Categories