12ΧΡΟΝΟΣ: Aποβλήθηκε από το σχολείο γιατί φορούσε μπλουζάκι που καθόριζε τα δύο φύλα

Έφηβος αποβλήθηκε απ’ το σχολείο, γιατί φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «υπάρχουν μόνο δύο φύλα».

Το 12χρονο παιδί στην Μασαχουσέτη ισχυρίστηκε ότι αποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες επειδή φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε ότι «υπάρχουν μόνο δύο φύλα», για τον λόγο ότι έκανε ορισμένους συμμαθητές του να αισθάνονται ανασφαλείς.

Ο Liam Morrison, μαθητής της έβδομης δημοτικού στο Γυμνάσιο John T. Nichols Jr. στο Middleborough, εξιστόρησε το περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της σχολικής επιτροπής του Middleborough στις 13 Απριλίου — και η φλογερή ομιλία του έγινε viral την Κυριακή μετά την άντληση από τον δημοφιλή ακροδεξιό λογαριασμό του Twitter «Libs του TikTok».

«Μου είπαν ότι θα έπρεπε να βγάλω τη μπλούζα μου πριν επιστρέψω στην τάξη. Όταν τους είπα ότι δεν ήθελα να το κάνω, κάλεσαν τον πατέρα μου», σύμφωνα με τον 12χρονο. Ο 12χρονος σημείωσε ότι ο πατέρας του ήταν υποστηρικτικός στη στάση του και έφτασε στο σχολείο για να τον πάρει.

«Κανείς δεν σηκώθηκε και βγήκε από την τάξη. Κανείς δεν ξέσπασε σε κλάματα», είπε ο Μόρισον υποστήριξε ο 12χρονο, συνεχίζοντας να μην αντιλαμβάνεται ποιο είναι το πρόβλημα. «Είμαι σίγουρος ότι θα το είχα προσέξει αν το είχαν κάνει».

«Δεν παραπονιέμαι όταν βλέπω παντού σημαίες και αφίσες για διεμφυλικούς στο σχολείο. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άλλοι έχουν δικαίωμα στα πιστεύω τους, όπως και εγώ». «Ακόμη και στην ηλικία των 12, έχω τις δικές μου πολιτικές απόψεις και το δικαίωμα να τις εκφράσω. Ακόμα και στο σχολείο. Αυτό το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου αναφέρεται στην «Πρώτη Τροποποίηση του Συντάγματος». Την επόμενη φορά, μπορεί να μην είμαι μόνο εγώ», προειδοποίησε. «Μπορεί να υπάρξουν περισσότεροι σύντομα που θα αποφασίσουν να μιλήσουν».

Καθώς η προκλητική ομιλία του μαθητή του άρχισε να τραβά την προσοχή το Σαββατοκύριακο, το Οικογενειακό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, ένας χριστιανικός συντηρητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ανακοίνωσε στο Twitter ότι παρείχε νομική υποστήριξη στο αγόρι.

TAGS:LGBTQIΛΟΑΤΚΙ+ΦΥΛΑ

Επιλογές

Hot this week

Νέα Βουλή 2026: Ποιοι εκλέγονται ανά επαρχία και πόσους σταυρούς έλαβαν

Ξεκαθάρισε η εικόνα για τη σύνθεση της νέας Βουλής,...

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2026: Έξι κόμματα εξασφάλισαν θέση στη νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές του...

VΟLT ΚΥΠΡΟΥ: «Ο αγώνας συνεχίζεται με αξιοπρέπεια» – Αποδέχεται το αποτέλεσμα και κοιτάζει την επόμενη ημέρα

Με λόγια πολιτικής αξιοπρέπειας και αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος...

Topics

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2026: Έξι κόμματα εξασφάλισαν θέση στη νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές του...

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το κέντρο είναι εδώ, ενωμένο και δυνατό» – Κάλεσμα για συνένωση του χώρου

Μηνύματα πολιτικής σταθερότητας αλλά και ανασύνταξης του κεντρώου χώρου...

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ: Ανέλαβε ευθύνη αλλά διαψεύδει πως παραιτείται- «Το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί»

Προβληματισμό και απογοήτευση προκάλεσε στην ΕΔΕΚ το εκλογικό αποτέλεσμα,...

ΔΗΣΥ: Μήνυμα νίκης από Αννίτα Δημητρίου – Στο πλευρό της ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Σε πανηγυρικό κλίμα κινήθηκε η τοποθέτηση της προέδρου του...

Related Articles

Popular Categories