fbpx
15.9 C
Nicosia
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWS«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2024»: Πώς θα γιορταστεί η Παγκόσμια δράση-Σβήνουμε τα φώτα...

«ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2024»: Πώς θα γιορταστεί η Παγκόσμια δράση-Σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα

-

Στην Παγκόσμια εκστρατεία «Ώρα της Γης 2024» συμμετέχει και φέτος η Κύπρος, η οποία έχει καθορισθεί αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου. Η εκστρατεία περιλαμβάνει τον σβήσιμο των φώτων για μια ώρα σε όλο τον κόσμο, ώστε να δείξει τη στήριξη και τη δέσμευση για δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2007 από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) στη Σίδνεϊ, Αυστραλία, και από τότε έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές φαινόμενο με συμμετοχή πολλών χιλιάδων χωρών παγκοσμίως. Με την ευκαιρία της παγκόσμιας δράσης «Ώρα της Γης», το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία, στις 20:00.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, από τις 20:30 έως τις 21:30 πολίτες, επιχειρήσεις, φορείς κτλ σε όλο τον πλανήτη καλούνται να σβήσουν συμβολικά τα φώτα και να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για μία ώρα, με σκοπό να εκφράσουν τη συμμετοχή τους στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής και να δείξουν τη στήριξή τους για την προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη.

Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» ξεκίνησε από πέρσι εκστρατεία για μηδενική σπατάλη τροφίμων (zero food waste) και θέτει και φέτος ως εθνικό στόχο την προώθηση λύσεων και πολιτικών προς αυτή την κατεύθυνση. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν συμμετέχει και το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας, μαζί με τον αφηγητή / συγγραφέα Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπου θα δώσουν μια καλλιτεχνική νότα στην όλη εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ώρα της Γης το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών και ο Δήμος Αγλαντζιάς θα πραγματοποιήσουν δεντροφύτευση το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στις 11:00 π.μ. στο Πάρκο Θεόφιλου Γεωργιάδη, επί της οδού Σωκράτους. (Πληροφορίες: 22518787).

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, στις 20:00 στο Θέατρο Μασκαρίνι, θα παρουσιαστεί η Θεατρική Συναυλία «Χρώματα», χωρίς χρήση ηλεκτρισμού! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: