fbpx
23.8 C
Nicosia
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: «Η εποχή που ζούμε πάσχει από υπερβολική δόση υποσχέσεων και...

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ: «Η εποχή που ζούμε πάσχει από υπερβολική δόση υποσχέσεων και έλλειμμα έργων»-Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Έγκωμης με ρεαλιστική δέσμευση και όραμα

-

Με σκοπό να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην πόλη όπου μεγάλωσε, ο Χριστόφορος Χριστοφόρου υπέβαλε τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Έγκωμης.

Ο Χριστόφορος Χριστόφορου γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Έγκωμη θεωρεί ότι με την παρουσία του στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με την εκλογή του θα συμβάλει, διαθέτοντας τον εαυτό του στις υπηρεσίες του Δημότη. Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και πολλές υποσχέσεις, ο Χριστόφορος Χριστόφορου, λόγω και του επαγγέλματος του ως αξιωματικός της ΕΦ έχει αποκτήσει εμπειρία στο θέμα της διοίκησης την σωστής οργάνωσης αλλά και των ορθών και έγκαιρων αποφάσεων.

Παράλληλα, ο ίδιος καθημερινά, ως απλός πολίτης είναι κοντά στους συμπολίτες του δείχνοντας ότι με την εκλογή του ως Δημοτικός Σύμβουλος θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το όραμα του, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους δημότες της Έγκωμης. 

Μέσα από την συνέντευξή του, ο Χριστόφορος Χριστόφορου εξηγεί τους λόγους της υποψηφιότητας του για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της Έγκωμης, αλλά και το όραμα του.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος;

Κάθε πολίτης οφείλει να προσφέρει στην πόλη που ζει.  Η υποψηφιότητα μου είναι ένας δρόμος προσφοράς στην Έγκωμη. Διαχρονικά ενδιαφερόμουν για τα κοινά και ιδιαίτερα για τα τοπικά και το ειδικό ενδιαφέρον μου για την Έγκωμη, χρονολογείται από την ημέρα που έγινα κάτοικος της, το 1990. Η αφυπηρέτηση μου από τις τάξεις της ΕΦ μου έδωσε περισσότερο διαθέσιμο χρόνο ώστε να μπορέσω  διαθέσω τον εαυτό μου και  τις υπηρεσίες μου στο δημότη της Έγκωμης. Η εποχή που ζούμε πάσχει από υπερβολική δόση υποσχέσεων και έλλειμμα έργων. Στόχος μου είναι με την παρουσία μου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσω ως αντίδοτο στην παθογένεια της πολιτική φλυαρίας και να συμβάλω, μαζί με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων στην υλοποίηση του οράματος του τοπικού πληθυσμού.

Πώς η προϋπηρεσία σας στον στρατό σας επηρέασε και επηρέασε τις απόψεις και την προσέγγισή σας στα δημοτικά θέματα;

Ως Αξιωματικός της ΕΦ εμπέδωσα και απόκτησα εμπειρίες τόσο σε διοικητικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Αυτές οι εμπειρίες μπορούν να μεταλαμπαδιστούν σε ένα οργανισμό όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μπορεί να παράξει οργανωμένο και συγκροτημένο έργο. Η Έγκωμη, όπως και κάθε πόλη είναι ένα ενεργό αναπόσπαστο μέλος της κοινωνίας, με ειδικά δεδομένα και ανάγκες. Απαιτείται αυστηρή πειθαρχία στον σχεδιασμό, στην μεθοδολογία διαχείρισης, στην κατανόηση των αναγκών των δημοτών, στην σύνθεση απόψεων, στην στοχοπροσήλωση. Οι επαγγελματικές εμπειρίες μου επιτρέπουν να εργαστώ και να δώσω πρόσθετη αξία στην Έγκωμη.

«Οι δημότες έχουν ανοικτή πρόσκληση όπως με ενημερώνουν τηλεφωνικά 24/7 και με την συνεχή επιτόπου παρουσία μου ώστε να έχω ιδία άποψη επί παντός επιστητού».

Ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες σας ως Δημοτικός Σύμβουλος;

Για μένα προσωπικά στην κορυφή της πυραμίδας είναι η προσφορά στον Εγκωμίτη δημότη. Τα ζητήματα είναι πολλά και σύνθετα. Οφείλουμε να δούμε την Έγκωμη σε τέσσερις διαστάσεις. Στον άνθρωπο. Στις δομές & υποδομές. Στην ποιότητα ζωής. Στην ανάπτυξη. Αυτές οι τέσσερις πτυχές, πρέπει να είναι παράγωγες ενός ενιαίου και αδιαπραγμάτευτου οράματος. Και αυτό το όραμα οφείλουμε να το σχεδιάσουμε ξανά. Προσδιορίζοντας τις ανάγκες των δημοτών μας, αξιολογώντας τις δυναμικές και αδυναμίες της Έγκωμης και της τοπικής Αρχής, θέτοντας προτεραιότητες και δημιουργώντας συνθήκες για διασφάλιση πόρων και χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκούς ή και εθνικούς πόρους. Όλα αυτά που ανέφερα συγκλίνουν σε μια κύρια διατύπωση: η Έγκωμη χρειάζεται ένα ολιστικό μετασχηματισμό, όπου οι δημότες θα έχουν ένα σαφή ενεργό ρόλο.

Με ποιους τρόπους σκοπεύετε να διατηρήσετε ενεργή επαφή με τους πολίτες;

Με ανοικτή πρόσκληση προς τους δημότες όπως με ενημερώνουν τηλεφωνικά 24/7 και με την συνεχή επιτόπου παρουσία μου ώστε να έχω ιδία άποψη επί παντός επιστητού.

Έχετε κάποιες ιδέες ώστε να στηρίξετε τον πολιτισμό και τις τέχνες στο Δήμο Έγκωμης;

Δυστυχώς η Έγκωμη δεν έχει να επιδείξει σχεδόν το παραμικρό σε ότι αφορά τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Ας αρχίσουμε όμως από τα απλά… Να αναζητήσουμε ανάμεσα στους δημότες μας την τέχνη και τον πολιτισμό. Ξέρουμε αν και πόσους ζωγράφους έχει η Έγκωμη; Ξέρουμε πόσους συγγραφείς ή πόσους μουσικούς ή ηθοποιούς έχει;  Για να το μάθουμε πρέπει να απευθυνθούμε στον πληθυσμό. Ο πολιτισμός είναι ένας τομέας από την φύση του συμμετοχικός. Θα είναι μέσα στις  προτεραιότητα μου να διαμορφωθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, όπου η Έγκωμη να καταστεί σταθμός και προορισμός Πολιτισμού.

Πώς η συμμετοχή σας σε διάφορες οργανώσεις (σχολική εφορεία, πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Κύκκου, Ενορία Αγίου Νικολάου, Έγκωμης, μέλος Ελληνικού Πολιτισμού) σας βοηθά για τον ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου;

Είμαι κοντά στον δημότη που εκκλησιάζεται , στο δημότη που φοιτούσε στα σχολεία του Κύκκου Λευκωσίας και καθημερινά αφουγκράζομαι τις ανησυχίες και τα προβλήματα της Έγκωμης. αλλά και το πως οραματίζεται ο δημότης μας την Έγκωμη.

«Ξέρουμε πόσους συγγραφείς ή πόσους μουσικούς ή ηθοποιούς έχει;  Για να το μάθουμε πρέπει να απευθυνθούμε στον πληθυσμό».

Πώς οραματίζεστε την πολιτική τοπικά;

Η πολιτική σε τοπικό επίπεδο έχει την ευθύνη να ακουμπά την καθημερινότητα των πολιτών. Kαι η καθημερινότητα καθορίζει την ποιότητα ζωής και τον δείκτη συμμετοχής του πολίτη στα κοινωνικά δρώμενα. Η πολιτική τοπικά πρέπει να έχει σχέδιο και έργο για τη γειτονιά, την πλατεία, το οδικό δίκτυο, την καθαριότητα. Και ταυτόχρονα πρέπει να διαμορφώνει συνθήκες εξυπηρέτησης της τοπικής κοινωνίας, στα σύγχρονα δεδομένα και αξιοποιώντας εμπράκτως τις νέες πτυχές ανάπτυξης, όπως η ψηφιακή μετάβαση και η πράσινη ανάπτυξη. Πολύ σημαντικό μέρος της τοπικής Αρχής είναι η συμβολή της στη κοινωνική συνοχή, δημιουργώντας δομές και υποστηρικτικές λειτουργίες κοινωνικής μέριμνας και υποστήριξης.

Πώς η οικογενειακή σας κατάσταση επηρεάζει την υποψηφιότητά σας και τον ρόλο σας ως Δημοτικός Σύμβουλος;

Ως σύζυγος και πατέρας δύο ενήλικων παιδιών, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσουν να διαβιούν στην ΄Εγκωμη θα ήθελα να τους παραδώσουμε μια ανθρώπινη Έγκωμη όπως την οραματίζονται και οι ίδιοι. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί η οικογένεια μου στηρίζει την υποψηφιότητα μου και μάλιστα στα αρχικά στάδια όταν το σκεφτόμουν με παρότρυναν να μην το σκεφτώ καθόλου και να προχωρήσω.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: