fbpx
12.8 C
Nicosia
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΚΟΣΜΙΚΑ«ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ...ΣΑΛΟΝΙΚΗ»: Μια παράσταση που θα συγκλονίσει με πρωταγωνίστρια την Μιμή...

«ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ…ΣΑΛΟΝΙΚΗ»: Μια παράσταση που θα συγκλονίσει με πρωταγωνίστρια την Μιμή Ντενίση-Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο Κυπριακό Ερυθρό Σταύρο

-

Μια από τις εμβληματικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου, «Κι Από Σμύρνη…Σαλονίκη» η οποία μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο έρχεται στην Κύπρο με πρωταγωνίστρια την Μιμή Ντενίση και εκλεκτούς ηθοποιούς.

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 19 Μαρτίου και θα συνεχίσει για δέκα παραστάσεις μέχρι και τις 28 Μαρτίου. Όλες οι παραστάσεις θα ανεβούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου, Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη ενώ τα καθαρά έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν για στήριξη του ανθρωπιστικού έργου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Αλέξανδρος Ντάβος. η Φωτεινή Παπαδόπουλου, η Λήδα Κουρσουμπά και η Νατάσα Κωνσταντινίδου.

Η πρώτη παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη», αποτέλεσε μία από τις εμβληματικότερες παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Οι ήρωες του έργου ταξιδεύουν σε μία βάρκα προς την Ελλάδα ενώ η θεατρική παράσταση «Κι Από Σμύρνη…Σαλονίκη» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών, όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους.

Η πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Φωτεινή Παπαδοπούλου

Σε σημερινή διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, η πρόεδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, ανακοίνωσε την έλευση στην Κύπρο του θεατρικού έργου της κυρίας Μιμής Ντενίση «Κι Από Σμύρνη…Σαλονίκη». Η κυρία Φωτεινή Παπαδόπουλου, προσκάλεσε το κοινό να ταξιδέψει στην Σαλονίκη και να ζήσει αυτή την καινούργια ζωή για όλες και όλους, σε μια από τις πιο ζωντανές και γεμάτη προκλήσεις, περίοδο  του 20ου αιώνα, για την Σαλονίκη».

Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Αλέξανδρος Ντάβος

Η διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, Νατάσα Κωνσταντινίδου.

Στην διάσκεψη προβλήθηκε οπτικογραφημένο βίντεο της Μιμής Ντενίση, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην Κύπρο, λόγω των παραστάσεων της που δίνει αυτές τις ημέρες ενώ ως συγγραφέας του έργου μίλησε για την κάθοδο της, στο νησί μας.

«Στην Ελλάδα, από το 1922, με την καταστροφή, μέχρι το 1924 με την ανταλλαγή, ήρθαν ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες. Σκορπίστηκαν παντού.  Το μεγαλύτερο μέρος όμως, γύρω στις 600 χιλιάδες, πήγε στην Μακεδονία, εκ των οποίων 120 χιλιάδες, στην Θεσσαλονίκη. Πριν την έλευση των προσφύγων, το μεγαλύτερο μέρος, του γηγενούς πληθυσμού της Θεσσαλονίκης, ήταν Έλληνες Εβραίοι και μόνο όταν έφτασαν οι πρόσφυγες, έγιναν περισσότεροι οι Ορθόδοξοι Έλληνες. Αυτό, μου έδωσε το έναυσμα, να τοποθετήσω την πλοκή του έργου μου, στην Σαλονίκη, όπως την έλεγαν τότε».

Η Ελεονώρα Καπνού-Χαραλάμπους της εταιρείας Kapnos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προπώληση εισιτηρίων:

◼️OnlineSoldOut Tickets: http://tinyurl.com/mimidenisiredcross  

◼️Σημείο πώλησης εισιτηρίων: Στα Γραφεία Διοίκησης του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Λευκωσία (Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού 3, 2063 Στρόβολος).

🕘 Ωράριο: 9:00 – 15:00

-Πληρωμή μόνο με κάρτα

-Εκπτωτικά κουπόνια εξαργυρώνονται μόνο στις online αγορές μέσω της SoldOut Tickets.

📞Πληροφορίες: 22665166

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: