22 C
Nicosia
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΦΑΙΔΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Τα εύσημα αποσπά ο Δήμος Πάφου για την ολοκλήρωση των...

ΦΑΙΔΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝΟΣ: Τα εύσημα αποσπά ο Δήμος Πάφου για την ολοκλήρωση των πολυτελών εστιών-Αυστηρή επιτήρηση για την ασφάλεια – (Bίντεο)

-

Οι νέες φοιτητικές εστίες στην Πάφο αποτελούν σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για την Ελλάδα, με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, να αποσπά συγχαρητήρια για την άψογη υλοποίηση του έργου.

Με κόστος 15 εκατομμύρια ευρώ, οι εστίες χαρακτηρίζονται από υψηλές προδιαγραφές, θυμίζοντας περισσότερο πεντάστερο ξενοδοχείο παρά φοιτητική στέγη.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν 203 δωμάτια, εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα: μοντέρνα έπιπλα, γραφεία, άνετα κρεβάτια, ψυγεία και τηλεοράσεις. Τα δωμάτια προσφέρουν επίσης άπλετο φυσικό φως χάρη στις μεγάλες γυάλινες πόρτες. Οι κοινόχρηστοι χώροι των εστιών έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα την άνεση και την αισθητική, προσφέροντας στους φοιτητές ένα ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης.

Το ενοίκιο ανέρχεται στα 550 ευρώ τον μήνα, αλλά υπάρχουν ειδικές τιμές για φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, με το συνολικό ποσό να μειώνεται στα 350 ευρώ.

Το έργο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και τα εύσημα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, με συγκρίσεις να γίνονται σε σχέση με αντίστοιχες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο ελληνικό κράτος. Η επιτυχία του Φαίδωνα Φαίδωνος και της ομάδας του δεν περιορίζεται μόνο στη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου, αλλά και στην ποιότητα και λειτουργικότητα των εστιών, που καθιστούν το κτίριο πρότυπο για παρόμοια έργα στο μέλλον.

Ήδη, τα 100 δωμάτια με το επιδοτημένο ενοίκιο των €350 έχουν διατεθεί σε φοιτητές μέσα από αξιολόγηση κριτηρίων που τέθηκαν από το ΤΕΠΑΚ, ενώ από τα υπόλοιπα 103 δωμάτια με το ενοίκιο των €550 ευρώ.

Για διαμερίσματα που διατίθενται προς ενοικίαση στην τιμή των €550, ο Δήμος υπολόγισε τη δόση του μακροχρόνιου δανείου που πήρε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Όσον αφορά το ενοίκιο των €350 ουσιαστικά ενοικιάζονται στην τιμή των €270 καθώς τα €80 αφορούν ρεύμα, κοινόχρηστα, ίντερνετ κλπ.

Ο χώρος πρασίνου θα συντηρείται από τον Δήμο και στην υποδοχή θα εργάζεται άτομο το οποίο θα εργοδοτεί ο Δήμος. Αξίζει να επισημανθεί ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Πάφου μαζί με τον Πρόεδρο των φοιτητών και τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, διανυκτέρευσαν στις εστίες για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των φοιτητών, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος Πάφου διανυκτέρευσε στις φοιτητικές εστίες πριν μετακομίσουν οι φοιτητές

Όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος Πάφου διανυκτέρευσε στις φοιτητικές εστίες πριν μετακομίσουν οι φοιτητές

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΥΠΡΟΣ: Ψηλή θερμοκρασία – Βροχές αναμένονται από την Παρασκευή

Η θερμοκρασία συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με το θερμόμετρο να φτάνει σήμερα πάνω από τους 30°C σε πολλές περιοχές. Ωστόσο το μεσημέρι και...