Σάββατο, 21 Μαρτίου, 2026
9.2 C
Cyprus

ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ: Κατέβασαν 19 επιβάτες γιατί το αεροπλάνο ήταν πολύ βαρύ- (Βίντεο)

Είκοσι εθελοντές που δεν ήθελαν να ταξιδέψουν στην συγκεκριμένη πτήση ζήτησε ο πιλότος να κατέβουν γιατί όπως επισήμανε το αεροπλάνο ήταν …βαρύ

Η πτήση από το αεροδρόμιο Arrecife του Lanzarote στην Ισπανία προς το αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ, καθυστέρησε λόγω του βάρους του αεροπλάνου και των άσχημων καιρικών συνθηκών. 

https://www.tiktok.com/@razza699/video/7252724048885517595?embed_source=121352282%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_masking&refer=embed&referer_url=www.skai.gr%2Fnews%2Fworld%2Faeroporiki-etairia-19-epvates-giati-to-aeroplano-itan-poly-vary%3Ffbclid%3DIwAR0uQPBLiOK41EheZTxyAcH1nIOvLRo6jP7mnOiFq2hfQLKr26TkARiBXvk&referer_video_id=7252724048885517595

Το αεροπλάνο επρόκειτο να απογειωθεί στις 21:45 της Τετάρτης, αλλά αναχώρησε από το ισπανικό αεροδρόμιο σχεδόν στις 23:30. Σε ένα βίντεο που τράβηξε ένας επιβάτης, ο πιλότος ακούγεται να λέει: «Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε εδώ σήμερα. Επειδή όμως, είστε τόσοι πολλοί το αεροσκάφος από είναι αρκετά βαρύ.»

Αυτό το βαρύ αεροσκάφος σε συνδυασμό με έναν αρκετά σύντομο διάδρομο και με τις τρέχουσες δυσμενείς συνθήκες εδώ στο Lanzarote, σημαίνει ότι το αεροσκάφος είναι πολύ βαρύ για να απογειωθεί. Έχω καθίσει με τον ανώτερο πρώτο αξιωματικό μου και είμαστε πολύ έμπειροι σε αυτό και το έχουμε κάνει στο παρελθόν.

Με την ασφάλεια ως νούμερο ένα προτεραιότητά μας, δεν υπάρχει τρόπος, με τις τρέχουσες συνθήκες ανέμου, να μπορέσουμε να σηκώσουμε αυτό το αεροσκάφος. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες – κάνει πολύ ζέστη, ο αέρας δεν είναι φανταστικός, η κατεύθυνση δεν είναι υπέροχη.»

Τόνισε επίσης, ότι ο μόνος τρόπος να μπορέσει το αεροσκάφος να φύγει, είναι να γίνει ελαφρύτερο και συνέχισε λέγοντας: «Εάν είναι δυνατόν, θα ήθελα να ζητήσω από περίπου 20 εθελοντές επιβάτες να επιλέξουν να μην πετάξουν στο Λίβερπουλ απόψε. Αν κάποιος θέλει να κατέβει από το αεροπλάνο, θα υπάρχει κίνητρο. Ο τρέχων αριθμός που μας έχει αναφέρει η easyJet ανά επιβάτη που είναι πρόθυμος να μην πετάξει είναι έως και 500».

Στο επίμαχο βίντεο, οι επιβάτες αγανακτούν λέγοντας «θέλω να πάω σπίτι απόψε» και κουνάνε το κεφάλι τους θυμωμένοι. Τελικά, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε στο Liverpool Echo ότι όντως, 19 επιβάτες προσφέρθηκαν εθελοντικά να κατέβουν από το αεροπλάνο και αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο John Lennon λίγο μετά τις 3 το πρωί. 

«Αυτή είναι μια συνηθισμένη απόφαση υπό αυτές τις συνθήκες και οι περιορισμοί βάρους ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρείες για λόγους ασφαλείαςΣε περίπτωση που μια πτήση υπερβαίνει τα όρια βάρους, ζητάμε από τους επιβάτες να προσφερθούν εθελοντικά για να μεταφερθούν σε μεταγενέστερη πτήση δωρεάν, κάτι που συνέβη και σε αυτήν την περίπτωση. Στους εθελοντές παρέχεται αποζημίωση σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητα της εταιρείας μας»
 

Πηγή:dailymail.co.uk

Hot this week

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατολίσθηση πετρών στον δρόμο Λευκάρων – Βαβατσινιάς

Επικίνδυνος παραμένει ο δρόμος Λευκάρων – Βαβατσινιάς, καθώς και...

XΡΙΣΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ο ναυαγοσώστης που καθάρισε το βυθό από ομπρέλες και θαλάσσια κρεβατάκια-(Bίντεο)

Μετά τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν πρόσφατα τις παραλίες...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κτηνοτρόφοι στο Προεδρικό – πορεία που θα «ταράξει» την κυκλοφορία

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν αύριο...

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Σκηνή σαν ταινία πριν την απογείωση-Στιγμές που γράφονται..(Βίντεο)

Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο θέαμα εκτυλίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας,...

Topics

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατολίσθηση πετρών στον δρόμο Λευκάρων – Βαβατσινιάς

Επικίνδυνος παραμένει ο δρόμος Λευκάρων – Βαβατσινιάς, καθώς και...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κτηνοτρόφοι στο Προεδρικό – πορεία που θα «ταράξει» την κυκλοφορία

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν αύριο...

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Σκηνή σαν ταινία πριν την απογείωση-Στιγμές που γράφονται..(Βίντεο)

Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο θέαμα εκτυλίχθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας,...

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ: Για υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού -(Φώτο)

Η Αστυνομία Κύπρου αναζητεί το εικονιζόμενο πρόσωπο για διευκόλυνση...

ΝΤΑΚΟΤΑ ΝΟΡΙΣ: «Είμαι περήφανος που είμαι γιος του Τσακ»-Ποιος ήταν ο «γενναίος»

Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα του γιου του θρυλικού ηθοποιού...

Related Articles

Popular Categories