fbpx
19.2 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤΙΝΑ ΚΙΛΜΠΕΡΓΚ: Η Κύπρια νομικός και ηθοποιός που εκπροσώπησε τον Τζόνι Ντέπ-Στο...

ΤΙΝΑ ΚΙΛΜΠΕΡΓΚ: Η Κύπρια νομικός και ηθοποιός που εκπροσώπησε τον Τζόνι Ντέπ-Στο τόπο καταγωγής της για τα γυρίσματα αμερικανικής ταινίας- Δεν αποκλείεται να την δούμε και σε κυπριακή σειρά

-

Η Τίνα Κίλμπεργκ με καταγωγή από την Κύπρο έχει ζήσει τα περισσότερα της χρόνια στην Αμερική. Η 25χρονη που πρόκειται να μας απασχολήσει τον επόμενο διάστημα παρ’ όλο που είναι νομικός ακολούθησε το όνειρο της, την υποκριτική.

Έχοντας στο ενεργητικό της αμέτρητες υποθέσεις δικαστηρίων παρ’ όλο το νεαρό της ηλικία της η ίδια επέλεξε να διαλέξει το χώρο της υποκριτικής που αγαπούσε από μωρό, παιδί. Εκτός από την νομική και την υποκριτική η ίδια είναι σεναριογράφος αλλά και συγγραφέας. Η σκληρή δουλειά, η επιμονή και η θέληση της να υλοποιήσει τα όνειρά της, την οδήγησαν στην Αμερική, ακολούθως στην Ελλάδα και τώρα βρίσκεται στην Κύπρο όπου συμμετέχει σε Αμερικανική ταινία όπου τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο νησί μας. Μάλιστα, κατά την περίοδο που ήταν στην Αμερική παρευρέθηκε στην δίκη του Τζόνι Ντεπ, θεωρώντας ότι ήταν μια από τις σημαντικ. Η ίδια στην αποκλειστική συνέντευξή της, μιλά για τα επόμενα σχέδια της αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι δεν αποκλείεται να συμμετάσχει σε κυπριακή σειρά.

Στην παιδική σας ηλικία ποια ήταν τα όνειρά σας, να γίνεται  ηθοποιός ή πολιτικός;

Ηθοποιός. Ο νονός μου ήταν Νομικός, ποινικολόγος και διπλωμάτης, ξάδελφος και νομικός σύμβουλος του Φιλοποίμενος Φίνου, (finos films). Αυτός, στην παιδική μου ηλικία, μου είπε ότι θα γίνω πολύ καλή ηθοποιός και έτσι με ενθάρρυνε να ασχοληθώ με κάτι, που ήδη με γοήτευε.

Πιστεύετε ότι η υποκριτική διευκολύνει τους πολιτικούς να πετυχαίνουν τους στόχους τους;

Αναμφισβήτητα, ήδη από την αρχαιότητα οι ρήτορες χρησιμοποιούσαν τεχνάσματα της υποκριτικής, κινήσεις και αλλαγές του τόνου της φωνής ανάλογα με το κείμενο. 

Έχετε  στο ενεργητικό σας μία ταινία ως ηθοποιός, συμμετοχή σε σειρά, τρία βιβλία ως συγγραφέας αλλά και σεναριογράφος, πώς μπορεί μία 26χρονη να πετύχει τόσα πράγματα σε τόσο λίγο χρόνο;

Με σκληρή δουλειά, μελέτη και μεγάλη προσπάθεια. Πρέπει να έχει μεγάλη υπομονή, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Είχα την τύχη να συμμετέχω σε μερικές πολύ σπουδαίες παραγωγές στη Β. Αμερική. Βέβαια, οι ευκαιρίες που δίνονται στον χώρο της υποκριτικής, είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με Ελλάδα και Κύπρο.

Έχετε  έλθει στο νησί μας για τα γυρίσματα μιας ταινίας. Ποια είναι αυτή η ταινία;

Είναι Αμερικανική τηλεοπτική σειρά θρίλερ και τα γυρίσματα θα γίνουν σε Κύπρο και Λονδίνο. Περισσότερα θα ανακοινωθούν το καλοκαίρι.

Ποια είναι η σχέση σας με την Κύπρο;

Ο πατέρας μου είναι Κύπριος και η ιστορία, η ομορφιά και οι άνθρωποι της Κύπρου, είναι κυρίαρχα στοιχεία της ψυχής και της καρδιάς μου. 

«Ο πατέρας μου είναι Κύπριος και η ιστορία, η ομορφιά και οι άνθρωποι της Κύπρου, είναι κυρίαρχα στοιχεία της ψυχής και της καρδιάς μου»

Υπάρχει πιθανότητα να σας δούμε σε τηλεοπτική σειρά στην Κύπρο;

Ναι. Γι’ αυτό είμαι εδώ. Έχω προτάσεις, αλλά είμαι επιφυλακτική, γιατί θέλω να συμμετάσχω στην καλύτερη.  Έχω απορρίψει μερικές για διάφορους λόγους.

Πώς μπορείτε να απασχολείστε ταυτόχρονα με την πολιτική, την νομική της ψυχαγωγίας και την υποκριτική;

Όλα είναι μέρη του εαυτού μου. Ωστόσο ποτέ δεν τα συγχέω, αν και υπάρχουν κοινοί τόποι και το ένα στηρίζει το άλλο. Η νομική της ψυχαγωγίας, για παράδειγμα, αφορά και την πολιτική και την υποκριτική.

Γιατί ο πολιτικός υποκρίνεται;

Υποκρίνεται, γιατί όπως ο ηθοποιός απαγγέλλει κείμενο σχετικό με τον εκάστοτε ρόλο του, το ίδιο κάνει και ο πολιτικός. Παίζει και αυτός κάποιο ρόλο και λέει πράγματα που δεν τα πιστεύει για να γίνει αρεστός και να κερδίσει ψήφους.

Πού αναπτύσσετε τώρα την επαγγελματική σας δραστηριότητα;

Στην Ελλάδα, Κύπρο και Λονδίνο.

Εκτός από ηθοποιός, συγγραφέας και σεναριογράφος εργαστήκατε και ως Νομικός σύμβουλος στο Βανκούβερ, Λος Άντζελες,  Καλιφόρνια και Λονδίνο. Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από αυτόν τον τομέα της δραστηριότητάς σας;

 Η σημαντικότερη εμπειρία ήταν η ενασχόλησή μου με την υπόθεση της δίκης του Τζόνι Ντεμπ. Είχα συνδεθεί με την νομική ομάδα του και είχα βοηθήσει πολύ. Αναφέρθηκε μάλιστα το όνομα μου σε αμερικανικό κανάλι κατά την διάρκεια της δίκης.

Ποια ακριβώς είναι τα όνειρά σας σχετικά με την υποκριτική;

Έχω πολλά όνειρα, είμαι πολύ αισιόδοξη και ό,τι κάνω, το κάνω με μεράκι και αγάπη. Πιστεύω ότι θα πραγματοποιήσω τα όνειρά μου, γιατί πιστεύω σε αυτό που κάνω.

«Η σημαντικότερη εμπειρία ήταν η ενασχόλησή μου με την υπόθεση της δίκης του Τζόνι Ντεμπ»

Κατά τη γνώμη σας, το επάγγελμα του ηθοποιού έχει ακόμη χώρο για τα νέα ταλέντα;

Φυσικά. Πάντοτε χρειάζονται νέα άτομα στον χώρο της υποκριτικής. 

Για ποιο λόγο θα εγκαταλείπατε τον χώρο της υποκριτικής και θα επιλέγατε ως αποκλειστική απασχόληση την πολιτική;         

Δεν ήταν ποτέ στόχος μου η πολιτική. Στόχος μου πάντα ήταν η υποκριτική.

Θα θέλατε να συνεργαστείτε με κάποιους γνωστούς ηθοποιούς έξω από τα σύνορα της Κύπρου και της Ελλάδας;

Με ενδιαφέρει να συνεργαστώ με ανθρώπους, που αξιολογούν θετικά την εργατικότητα και το ταλέντο μου και θέλουν να δουλέψουν μαζί μου. Δεν με απασχολεί η χώρα καταγωγής τους. Με ενδιαφέρουν οι άνθρωποι να μου προσφέρουν και να τους προσφέρω.

Αρκετά νεαρά άτομα στρέφονται προς την Αμερική. Είναι κάτι που έχετε σκεφτεί για το μέλλον;

Ναι,  θα πάω οπουδήποτε, αν έχω την ευκαιρία να πετύχω τους στόχους μου. Βέβαια, το μεταπτυχιακό μου στο Westminster University για την entrainment Law (νομική της ψυχαγωγίας) είναι σχεδιασμένο με στόχο να εργαστώ κάποτε στην Καλιφόρνια. 

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ένα νεαρό ταλαντούχο άτομο, που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Τον ανταγωνισμό των άλλων ηθοποιών. Αλλά αν πιστεύει σε αυτό που κάνει, τον αγνοεί. Επιπλέον, χρειάζεται υπομονή, επιμονή, καλή ψυχολογία, σωστός προγραμματισμός και επικοινωνιακή ικανότητα, γιατί στην Κύπρο και στην Ελλάδα δεν υπάρχει ο θεσμός του Agent-manager όπως στο εξωτερικό.

Εάν σας ζητούσα να επιλέξετε ανάμεσα στην υποκριτική, συγγραφή και πολιτική τι θα διαλέγατε;

Την υποκριτική. Απαιτεί σκληρή δουλειά και πολύ κόπο, αλλά αξίζει περισσότερο από κάθε άλλο, γιατί η καλή υποκριτική συντελεί στην κάθαρση ψυχικών τραυμάτων, δημιουργεί γόνιμο προβληματισμό, γεννά παραγωγικές ιδέες και εντέλει προσφέρει ικανοποιητική ποιοτική ψυχαγωγία.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: