fbpx
24.8 C
Nicosia
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ: Όταν το μυαλό σας δεν λέει να ησυχάσει-Και...

ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ: Όταν το μυαλό σας δεν λέει να ησυχάσει-Και οι σκέψεις σας βαραίνουν

-

Ελάχιστες είναι οι νύχτες που το μυαλό στριφογυρίζει και δεν λέει να ησυχάσει από τις σκέψεις και εντελώς απρόσκλητα ο Μορφέας δεν λέει να έρθει να σε πάρει. Βασανιστική διαδικασία να προσπαθείς να κοιμηθείς και να διερωτάσαι γιατί η σκέψη δεν ηρεμεί και θέλεις να ξεχάσεις…

Αυτές οι βασανιστικές και επίπονες αϋπνίες ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο. Πόσοι από εμάς δεν στριφογυρίζουμε τη νύχτα στο κρεβάτι προσπαθώντας να κοιμηθούμε…Ενώ προηγουμένως έχουμε κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο και είμαστε έτοιμοι να αποβάλλουμε από μέσα μας ότι αρνητικό έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και καλούμε το “φίλο” μας, τον Μορφέα να έρθει επιτέλους να μας “αγκαλιάσει”.

Και όμως αυτός δεν έρχεται όσο κι’ να τον περιμένουμε…και περιμένουμε μέχρι το ρολόι δείξει τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Οι αϋπνίες είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο ανδρών και γυναικών, ηλικίας 30 έως 40 ετών και σχεδόν τις μισές γυναίκες άνω των 65 ετών. Και η σκέψη τρέχει, τα γεγονότα μιλούν και τα σενάρια διακατέχουν το ένα τον άλλο. Και απελπισμένα προσπαθούμε να βρούμε τα αίτια που ουσιαστικά δεν υπάρχουν, γιατί όλα αυτά που μας απασχολούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, προφανώς τα έχουμε αντιμετωπίσει.

Σύμφωνα με τους ιατρούς πρέπει να κοιμόμαστε επτά με εννιά ώρες ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, όμως αυτό δεν γίνεται πάντοτε εφικτό με αποτέλεσμα όλα αυτά που μας απασχολούν να θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες λύσεις. Όμως, λύσεις υπάρχουν σε όλα τα θέματα, ακόμη και στο θέμα της υγείας εάν φυσικά αυτό δεν είναι σοβαρό. Οι αϋπνίες δημιουργούν υπερένταση, εκνευρισμό και μακροπρόθεσμα κάνουν κακό στον οργανισμό που καταλήγει να μην ξεκουράζεται ποτέ. Ένας από τους λόγους που οι αρνητικές σκέψεις γίνονται πιο έντονες το βράδυ είναι ότι το άτομο χαλαρώνει και έχει την ευκαιρία να σκεφτεί με την ησυχία του όλα όσα έγιναν μέσα στη μέρα του.   Καθώς το μυαλό συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες από την ημέρα, δεν έχει καμία απόσπαση, οπότε βλέπει σαν σε ταινία αυτά που συνέβησαν και αρχίζει την κριτική του, η οποία συνήθως είναι μόνο αρνητική. Με αποτέλεσμα να “ξεσπά” και να μην μπορεί να κλείσει μάτι.

Λύσεις όμως υπάρχουν γι’ αυτό είναι καλό να την κάνουμε πράξη και όχι να μείνουμε μόνο στα λόγια.

1. Σηκωθείτε από το κρεβάτι. 

Μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε αν δεν νυστάζετε. Αν είστε ξαπλωμένοι είκοσι λεπτά και δεν έχετε καταφέρει να κοιμηθείτε, σταματήστε να στριφογυρίζετε και να ξεφυσάτε. Διαβάστε ένα βιβλίο, κλείστε το διαδίκτυο και μην μιλάτε με κανέναν ούτε να βλέπετε τι “παίζει” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2. Γράψτε τις σκέψεις σας

Πάρτε λοιπόν ένα τετράδιο και σημειώστε όλα όσα σας απασχολούν. Στη συνέχεια επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεκουραστεί και θα τα διαβάσετε την επόμενη μέρα όσα γράψατε. Εκεί θα διαπιστώσετε ότι πολλές φορές ίσως να μεγαλοποιούμε τα πράγματα και να μην είναι ακριβώς έτσι όπως τα σκεφτόμαστε (εκτός φυσικά να έχουμε αποδείξεις).

3. Ανασάνετε

Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα. Κρατείστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα. Εκπνεύστε από το στόμα για 8 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετέ το 2-3 φορές και θα κοιμηθείτε. 

4. Στιγμιαίες και αποτελεσματικές λύσεις

Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, πιείτε ένα ζεστό χαμομήλι ή δοκιμάστε ένα καλό κρασί από τη κάβα σας χωρίς ωστόσο να το παρακάνετε.


- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: