21.9 C
Nicosia
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΤΕΜΨΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: Αφιέρωμα στην ιστορία και μνήμη με την παρουσίαση του...

ΤΕΜΨΑ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: Αφιέρωμα στην ιστορία και μνήμη με την παρουσίαση του βιβλίου «Ένας Κύπριος Αγνοούμενος στις Στράτες της Σμύρνης» στα Λεύκαρα

-

Ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στην ιστορία και τις μνήμες του κυπριακού λαού θα πραγματοποιηθεί στα Λεύκαρα με την παρουσίαση του βιβλίου «Ένας Κύπριος αγνοούμενος στις στράτες της Σμύρνης» της Τέρψας Αγαθοκλέους Παπακώστα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00, στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκάρων. Η εκδήλωση τιμά την ιστορική σύνδεση της Κύπρου με την Μικρασιατική Καταστροφή και τη σημαντική συμβολή του βιβλίου στη διατήρηση της μνήμης αυτής.

Ο Δήμαρχος Λευκάρων, Σοφοκλής Σοφοκλέους, θα παρουσιάσει το μυθιστόρημα, ενώ η νομικός και ακαδημαϊκός Χρυσή Μιχαηλίδου θα αναλύσει τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την εποχή του έργου. Η συγγραφέας Τέρψα Αγαθοκλέους Παπακώστα θα μοιραστεί τις προσωπικές της σκέψεις και την έμπνευσή της για το βιβλίο, ενώ η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού θα έχει την ευθύνη του συντονισμού και της απαγγελίας αποσπασμάτων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Επίτροπος του Πολίτη Παναγιώτης Παλατές, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων, Νίκος Κέττηρος.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Αίθριος καιρός με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

Ο καιρός σήμερα θα παραμείνει κυρίως αίθριος, με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι την Πέμπτη, φτάνοντας κοντά στις φυσιολογικές...