fbpx
25.9 C
Nicosia
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ

-

Η lifecoach ή ακόμη καλύτερα προσωπική σύμβουλος ζωής για μαμάδες, Στεφανία Τσαουσίδου, ως μητέρα και η ίδια, κάθε εβδομάδα θα βοηθά μέσω της στήλης της, τις μητέρες να καταλάβουν τις σκέψεις τους, να απομακρύνουν οποιαδήποτε συναισθήματα που βιώνουν, αλλά και να ζήσουν μέσα από το σημαντικότερο ρόλο της ζωής τους…της μητέρας. Στο σημερινό της άρθρο, μας δίνει μικρά μυστικά  για να μοιραστούμε και να φροντίσουμε την ψυχολογία μας και το μυαλό μας για να κάνουμε τη διαφορά…

Ο ρόλος και το “επάγγελμα” μαμά έχει συνδεθεί άρρηκτα με το ρήμα “δίνω”.  Αλλά κορίτσια εκτός από μαμάδες δεν παύουμε να είμαστε άνθρωποι με ανάγκες για ηρεμία και αυτοφροντίδα. Αξίζουμε και να λαμβάνουμε. Δεν αναφέρομαι μόνο στην εξωτερική φροντίδα που είναι εξίσου σημαντική αλλά να φροντίσουμε και το μέσα μας, την ψυχολογία μας και φυσικά το μυαλό μας.

1. Δείξε μου το φίλο σου…

Έλεγε η γιαγιά μου και είχε δίκιο. Οι άνθρωποι που μας περιτριγυρίζουν μας επηρεάζουν. Επέλεξε να περνάς παραπάνω χρόνο ανθρώπους που σε εμπνέουν, μαθαίνεις από αυτούς, κάνουν καλό στην ψυχή σου, σε βοηθούν να εξελιχθείς, χαίρονται με τη χαρά σου, σε δέχονται όπως είσαι και θα είναι πάντα ειλικρινείς μαζί σου. 

2. Σωστή Διατροφή

Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα θρεπτικό πρωινό. Θα έδινες στο παιδί σου να φάει κάτι κακής ποιότητας; Σίγουρα όχι. Όπως ακριβώς φροντίζεις να προσφέρεις στο παιδί σου την καλύτερη ποιότητα φαγητού, κάνε το ίδιο και για σένα και σταμάτα να τρως αυτά που περίσσεψαν, μια νοοτροπία που έχουμε κληρονομήσει από τις γιαγιάδες μας.

3. Κουνήσου – το αξίζεις.

Σωματική άσκηση, όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί σου αρέσει να φροντίζεις εσένα και το αξίζεις. Πήγαινε μία βόλτα να περπατήσεις, χόρεψε αν το προτιμάς, κάνε τραμπολίνο χωρίς τα παιδιά, κάνε σχοινάκι. Η σωματική άσκηση σε βοηθάει να νιώσεις όμορφα, γεμίζεις ενέργεια και μειώνει το άγχος. Οταν γυμνάζεσαι προτείνω να ακούς κάτι που εσύ ξέρεις πως θα σε κάνει να νιώθεις πιο ήρεμη και να ξεφεύγεις από τις σκέψεις και τα άγχη που αναπόφευκτα σου προκαλεί η μαμαδίστικη καθημερινότητα. Ακουσε μουσική, άκουσε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, τόλμησε να ακούσεις κείμενα αυτοβελτίωσης (με αυτό τον τρόπο γυμνάζεις σώμα και πνεύμα, μ’έναν σμπάρο δυο τριγώνια)  

4. “Αγκάλιασε” τον εαυτό σου

“Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε”. Όταν μιλάμε άσχημα για μας, το σώμα μας ακούει όλες τις σκέψεις μας. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας όπως τα παιδιά σας με αγάπη και διάθεση για συγχώρεση όταν κάνετε λάθη. Αν εμείς δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας, πως περιμένουμε να το κάνουν οι άλλοι? Να μιλάτε όμορφα στον εαυτό σας,να του χαμογελάτε και δείτε τη διάθεση σας ν’ αλλάζει  και κατά ένα μαγικό τρόπο και οι άνθρωποι γύρω σας, άλλωστε θα περάσετε μαζί του  μόνο το υπόλοιπο της ζωής σας.

5. Παραδώσου στην αγκαλιά του Μορφέα

Ο ύπνος είναι ευεργετικός και καλός μας φίλος. Να πας για ύπνο νωρίς, να ξεκουράζεσαι και να “γεμίσεις τις μπαταρίες” σου. Γράψε σε ένα χαρτί όλες τις υποχρεώσεις του αύριο, άδειασε το μυαλό σου, κάνε ένα χαλαρωτικό ντους και απόλαυσε έναν χαλαρωτικό ύπνο. Αξίζεις να φροντίζεις και να καλομαθαίνεις τον εαυτό σου μαμά γιατί έτσι διδάσκεις και τα παιδιά σου ότι πρέπει να σέβονται και να αγαπούν αυτό που πραγματικά είναι.  

Ποια είσαι πραγματικά; Δεν είσαι τα κιλά σου, οι αμφιβολίες σου, ο τραπεζικός σου λογαριασμός, τα λάθη σου ή οι ενοχές σου.Όλα αυτά δεν έχουν τη δύναμη να σε καθορίσουν. Όλα αυτά όμως μπορούν να καθοριστούν από το ότι είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος με μοναδικά ταλέντα και χαρίσματα και οφείλεις να σε προσέχεις.΄Να ξέρεις ότι μέσα από κάθε ρόλο που παίζεις καθημερινά, κρύβεις μία μαγεία μέσα σου που κάνει μικρά και μεγάλα… θαύματα.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: