fbpx
26.7 C
Nicosia
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΦΥΡΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ: ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΦΥΡΑ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

-

Η lifecoach ή ακόμη καλύτερα προσωπική σύμβουλος ζωής για μαμάδες, Στεφανία Τσαουσίδου, ως μητέρα και η ίδια, κάθε εβδομάδα θα βοηθά μέσω της στήλης της, τις μητέρες να καταλάβουν τις σκέψεις τους, να απομακρύνουν οποιαδήποτε συναισθήματα που βιώνουν, αλλά και να ζήσουν μέσα από το σημαντικότερο ρόλο της ζωής τους…της μητέρας. Στο σημερινό της άρθρο, αναφέρεται στην θηλυκότητα του να είμαστε «ζουμερές», λόγω των κιλών και το κίνητρο μας για να το αλλάξουμε…

Η ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ “ΖΟΥΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Η γέννηση του μωρού μας είναι το πιο ευτυχισμένο γεγονός στη ζωή κάθε μητέρας. Λατρεύουμε τις αγκαλιές του, το γέλιο του, το κλάμα του, δεν μας νοιάζουν τα ξενύχτια που χρειάζεται για να το ταΐσουμε, δεν μας νοιάζει να βραχούμε από παν μέχρι κάτω φτάνει αυτό να πλατσουρίζει και να γελά, να ηρεμεί και να χαλαρώνει όταν αγγίζουμε το δερματάκι του με τα αφρόλουτρα και τις σαπουνάδες.  Δεν μας νοιάζει λοιπόν ακόμα και για πολύτιμα αυτά λάφυρα που τις περισσότερες φορές μας αφήνει με τα παραπανίσια κιλά η ευλογία της εγκυμοσύνης.

Αν είμαστε από τις τυχερές που γυμναζόμασταν και προσέχαμε καλώς.  Ελα όμως που οι περισσότερες είμαστε από τις τυχερές που το απολαύσαμε και εμείς με τον δικό μας τρόπο. Βάλαμε λίγο από εδώ λίγο από εκεί. Σίγουρα όμως όλες οι μαμάδες ζήσαμε μία, ίσως δύο ίσως περισσότερες φορές το θαύμα εκείνο του να παρατηρούμε το σώμα μας να αλλάζει. Τόσο μοναδικά για να δεχτεί την κύηση και να προετοιμάσει την μητρότητα.  Για όσες λοιπόν κάποια στιγμή αρχίζει ας πούμε ένα άγχος για τα παραπανίσια αυτά κιλά μας, έχω να σας πω ένα κοινό μυστικό…  Ακόμα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ναι, τα τελευταία χρόνια έχει κάθετα και οριζόντια απορρίψει την εικονική πραγματικότητα των αψεγάδιαστων μοντέλων και έχει δώσει ως το πιο αποδεκτό κοινωνικά μοντέλο αυτό της γυναίκας θηλυκού. Της γυναίκας με καμπύλες. Της ζουμερής γυναίκας με τα όλα της. Έχουμε λοιπόν δύο σε ένα. Και την απόλαυση του θαύματος της μητρότητας αλλά και ένα σώμα που άνετα θα μπορούσε να ήταν ας πούμε μιας Μόνικας Μπελούτσι.  Ξέρετε φίλες μαμάδες πόσες επώνυμες και μη γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν χρυσοπληρώσει για να αποκτήσουν σήμερα ζουμερά οπίσθια; Ξέρετε πόσες έχουν κάνει έως και προσθετικές για να μεγαλώσουν στήθος και πόσες γυμνάζονται για να ανοίξουν πλάτες;  Πάμε λοιπόν να δούμε εμείς πως αγαπάμε εμάς, το σώμα μας και τα κιλά μας και αν είναι να τα χάσουμε να απολαύσουμε και αυτή τη διαδικασία χωρίς σίγουρα κανένα άγχος. 

  1. Υπομονή και όχι πανικός

Το πρώτο που πρέπει να θυμόμαστε είναι να φερθούμε με αγάπη στο σώμα μας που χρειάστηκε 9 μήνες για να δημιουργήσει, το μικρό θαύμα που κρατάμε στην αγκαλιά μας.  Μεγάλο όχι στις στερητικές δίαιτες και ξεχάστε όλες τις διάσημες που μέσα σε 2 εβδομάδες φαίνεται να έχουν το ίδιο σώμα, όπως προ εγκυμοσύνης. Υπομονή κορίτσια.

2. Η χαρά και τα πλεονεκτήματα του Θηλασμού

Ο θηλασμός πέρα από τη σύνδεση που προκαλεί με το μωρό μας, βοηθάει πολύ και στην απώλεια βάρους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή θηλάζεις μπορείς να τρως ασύστολα. Όπως μας συμβουλεύουν οι γιατροί αυτό βέβαια γίνεται μόνο στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Μία διατροφολόγος θα σας συμβουλέψει ποια είναι η ιδανική για σένα.

3. Ξεκουράσου μαμά, κοιμήσου

Ακούγεται λίγο παράξενο με ένα νεογέννητο μωρό που ξυπνάει διαρκώς αλλά αν μπορείς “κοιμήσου όποτε κοιμάται το μωρό”. Όταν κοιμάσαι μερικές συνεχόμενες ώρες νιώθεις ξεκούραστη και αναζωογονημένη και θα κάνεις καλύτερες διατροφικές επιλογές, από μια κουρασμένη μαμά που θα φάει ότι βρει μπροστά της.

4. Πιες μπόλικο νερό, ενυδατώσου

Ακούγεται αυτονόητο αλλά πολλές μαμάδες ξεχνάμε τα βασικά. Πίνοντας νερό  οι ειδικοί λένε ότι βοηθάει το μεταβολισμό μας και δεν αισθανόμαστε πείνα. Συνήθως λένε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι αρκετά, αλλά κάθε μια μας ξέρει το σώμα της καλύτερα, δες τι είναι ιδανικό για σένα. 

5. Γυμνάσου ή Βγες βόλτα με το μωρό σου

Αν δεν μπορείς να γυμναστείς, ετοίμασε το μωράκι σου, βάλτο στο καρότσι του και βγείτε βόλτα παρέα.  Το περπάτημα είναι η πιο απλή και “φτηνή” άσκηση βοηθάει στην  κυκλοφορία τους αίματος, στη μείωση του άγχους και κυρίως φτιάχνει τη διάθεση μας.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι να θυμόμαστε να φροντίζουμε το σώμα μας και να το αγαπάμε!  Το αξίζουμε φιλενάδες! Είμαστε και μοντέλα και  μαμάδες!

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Καταγγελία βίας κατά ανήλικου από μητέρα άλλου παιδιού στη μέση...

Μια σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς η βία κατά παιδιών φαίνεται να έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα. Χθες το μεσημέρι, μαθητές...