fbpx
26.7 C
Nicosia
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣΟΦΙΑ ΟΡΑΤΙΟΥ: «ΘΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ VOICE…»

ΣΟΦΙΑ ΟΡΑΤΙΟΥ: «ΘΑ ΞΑΝΑΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΟ VOICE…»

-

Δυναμική, πρόσχαρη αλλά και χαρισματική η 25χρονη ερμηνεύτρια Σοφία Ορατίου ξεδιπλώνει το ταλέντο της μέσα από μια μουσική πανδαισία ηχοχρωμάτων χωρίς να διστάζει να δοκιμάσει τις αντοχές της στην μουσική σκηνή. Κυνηγώντας τα όνειρά της, πριν από λίγα χρόνια αποπειράθηκε να εισέλθει στα μουσικά πεπραγμένα ξεφεύγοντας από τα σύνορα της Κύπρου πηγαίνοντας στο διαγωνισμό του Voice. Επιστρέφοντας πίσω στην γενέτειρα της, συνεχίζει ακάθεκτη να κυνηγά το όνειρό της ευελπιστώντας ότι κάποια στιγμή θα πετύχει αυτό που ονειρεύεται…

Πότε ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκες μπροστά στο κοινό για να τραγουδήσεις;

Η πρώτη μου εμφάνιση ήταν στα 25 μου.  Είχα μάθει πως ένα μαγαζί ζητούσε μουσικούς.  Βέβαια εγώ με την μουσική τότε δεν είχα καμία επαφή και δίσταζα. Μετά από αρκετές συζητήσεις που είχα με την παρέα μου, με έφεραν κοντά σε δυο άτομα που είχαν επαφή με τη μουσική και που ήταν θετικοί στο να συνεργαστούμε. Μετά από έντονες πρόβες κάναμε την πρώτη μας εμφάνιση τον Απρίλιο του 2018.

Ήσουν από τα μικρά παιδιά που όλη ημέρα τραγουδούσες μέσα στο σπίτι;

Ναι, από μικρή με μια βούρτσα στο χέρι για μικρόφωνο μπροστά στο καθρέφτη να κάνω συναυλίες από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Είσαι αυτοδίδακτη ή έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα φωνητικής;

Ξεκίνησα αυτοδίδακτη.  Στην πορεία ένιωθα πως χρειαζόμουν βοήθεια φωνητικά αφού μετά από κάθε εμφάνιση έκανα δύο μέρες ολόκληρες αφωνίας.  Τότε μετά από πάρα πολλές συστάσεις, αποτάθηκα στην Αννίτα Κωνσταντίνου.  Η Αννίτα με βοήθησε πάρα πολύ και την εκτιμώ απίστευτα.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και πόσο έχουν επηρεάσει τις επιλογές σου και τον τρόπο έκφρασής σου ;

Γενικά είμαι λάτρης όλων των ειδών μουσικής.  Στην παιδική μου ηλικία μπορώ να πω είχα αδυναμία περισσότερο σε συγκροτήματα.  Θαύμαζα ότι τρία άτομα ή και περισσότερα μπορούσαν να βγάλουν ένα όμορφο αποτέλεσμα.  Αγαπημένο μου συγκρότημα ήταν οι One.  Γενικά οι μπαλάντες είναι η αγάπη μου.  Με  τα χρόνια ‘’κόλλησα’’ περισσότερο σε ξένη μουσική από μπαλάντες μέχρι και σε πιο rock καταστάσεις.  Όσα τραγούδια ένιωσα από παλιά μέχρι και σήμερα θα τα ερμηνεύσω σε κάποιο live.

«Από μικρή με μια βούρτσα στο χέρι για μικρόφωνο μπροστά στο καθρέφτη να κάνω συναυλίες»

Υπάρχει κάποιος από το οικογενειακό σου περιβάλλον που ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι;

Από το οικογενειακό μου περιβάλλον έχω τον ξάδερφο μου, τον Αντώνη Κούμα.  Αυτός είχε ξεκινήσει πιο γρήγορα από μένα αν δεν λανθάνομαι.  Ήταν και ένας απ’ τα δυο άτομα που με είχε βοηθήσαν να κάνω την αρχή.

Ήταν όνειρό ζωής να μπορέσεις κάποια στιγμή να ερμηνεύεις τραγούδια ενώπιον κοινού;

Μπορώ να πω πως ναι.  Βέβαια όσο είσαι παιδί τα βλέπεις όλα πιο ονειρικά και πιο εύκολα.  Στην πορεία μεγαλώνοντας δεν το έβλεπα τόσο εφικτό αφού είχα ακολουθήσει το μονοπάτι του αθλητισμού.  Όταν τελείωσα από τον αθλητισμό προσπάθησα να βρω μέσα μου τι πραγματικά ήθελα και όταν κατάλαβα πως είχα την δύναμη να ακολουθήσω τη μουσική το έκανα.

Μέχρι που θέλεις να φτάσεις για να μπορέσεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου όσον αφορά το χώρο της μουσικής σκηνής;

Ο στόχος για μένα δεν έχει πήχη.  Σημαντικό το θεωρώ να δω τον εαυτό μου σε μια σκηνή με ένα μεγάλο κοινό να ερμηνεύω τραγούδια δικά μου και να δώσω και γω όσο μπορώ το στίγμα μου στην ελληνική μουσική.

Τι ρεπερτόριο προτιμάς να ερμηνεύεις;

Προτιμώ τις μπαλάντες, τα λαϊκά  και τα rock κομμάτια. 

Σε κάποια φάση της ζωής σου είχες λάβει μέρος και στο Voice. Γιατί δεν αποπειράθηκες να ξαναπάς;

Είχα πάει το 2018 όταν είχα ξεκινήσει και τις εμφανίσεις στα μαγαζιά.  Όταν δεν πέρασα συνειδητοποίησα πως χρειαζόμουν περισσότερη δουλειά και εμπειρία.  Προτίμησα να δουλέψω λίγο με τον εαυτό μου και όταν νιώσω ξανά έτοιμη, νιώσω την ανάλογη σιγουριά θα το ξαναδοκιμάσω.

Ένιωσες απογοητευμένη που δεν μπόρεσες να συνεχίσεις στο Voice ή απλά το κρατάς έως μια εμπειρία ζωής;

Εάν πω πως δεν είχα απογοητευτεί θα ήταν ψέμα. Περισσότερο επειδή πήγα με τον συνεργάτη μου τον Αντρέα Ιωάννου και αφού είδαμε πως ο ίδιος είχε περάσει, κάναμε εικασίες ότι θα ήταν ωραία να περνούσαμε και οι δυο να την ζούσαμε μαζί την εμπειρία.  Δεν δίστασα όμως όταν δεν πέρασα να ξαναπάω εκεί για να στηρίξω τον συνεργάτη μου που είχε φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς.  Όσο για μένα είχα λάβει όμορφα ενθαρρυντικά μηνύματα από κόσμο που είχε δει την audition μου πράγμα που με εμψύχωσε.  Με απογοήτευση ή μη είναι μια πανέμορφη εμπειρία στην οποία γνώρισα όμορφους ανθρώπους.

«Σε κάποια φάση αν έχω την ευκαιρία φυσικά και θα ξαναπήγαινα στο Voice…»

Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από το τραγούδι;

Τα πρωινά είμαι γραμματέας σε ένα λογιστικό γραφείο.  Ακολουθώ αυτό που σπούδασα.

Ποιο είναι το πιο δυνατό στοιχείο του χαρακτήρα σου;

Ο δυναμισμός μου, ειδικά όταν έρχομαι αντιμέτωπη με μια πρόκληση έχω την απαραίτητη δύναμη να αντιμετωπίσω ότι έρθει στο δρόμο μου.

Ο χώρος της μουσικής σκηνής δεν είναι τόσο εύκολος από ότι νομίζουν κάποιοι. Είσαι διατεθειμένη να ακολουθήσεις το όνειρο σου και να αφήσεις την άκρη τα υπόλοιπα εάν σου δίνονταν κάποια ευκαιρία;

Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα ρίσκαρα.  Στον χώρο της μουσικής που είναι κάτι που θέλω και το κυνηγώ θα ρίσκαρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Σε αυτό, φυσικά βρίσκω βοήθεια στην στήριξη των δικών μου ατόμων.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια όσον αφορά το χώρο της μουσικής σκηνής;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να με μάθει ο κόσμος και να με αγαπήσει γι’  αυτό που είμαι.

Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να συνεργαστείς;

Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με τον Νίκο Βέρτη. Τον θεωρώ ποιοτικό τραγουδιστή με εξαιρετικές ερμηνείες.

Ποιος από τους ξένους καλλιτέχνες είναι το πρότυπό σου;

Το πρότυπο μου είναι η Alicia Moore γνωστή με το όνομα P!nk. Είναι μια γυναίκα που αποδεικνύει επανειλημμένα πως δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει.  Μάλιστα σε μια συναυλία της ερμήνευσε κάνοντας ακροβατικά ταυτόχρονα.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;

Με φαντάζομαι σε μια σκηνή να περνώ στον κόσμο τα συναισθήματα που εκφράζει το κάθε τραγούδι που θα ερμηνεύω.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: