Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, 2026
7.9 C
Cyprus

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: MAΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ ΟΚΤΩ ΜΗΝΩΝ (βίντεο)

Ένα κύριο θέμα το οποίο χρειάζεται άμεση διευθέτηση είναι και η έλλειψη σεξουαλικής αγωγής των παιδιών στα σχολεία. Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΙΣ και γυναικολόγος Αντώνης Βασιλείου που μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, προέβη σε μια αποκάλυψη που αποδεικνύει ότι το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής πρέπει να είχε ενταχθεί από καιρό στα σχολεία.

“Πράγματι, είναι καθήκον της πολιτείας να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα που είναι πολυδιάστατο, εκτός από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις είναι και θέμα υγιεινής. Το  πιο ανατριχιαστικό από όλα είναι το καθημερινό φαινόμενο, η σεξουαλική παρενόχληση και βία. Νομίζω ότι έφτασε το μαχαίρι στο κόκκαλο και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να το δουν με σοβαρότητα γιατί είναι σοβαρό το φαινόμενο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Βασιλείου.

Την ίδια ώρα αποκάλυψε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο ιατρείο του.   “Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις εκατοντάδες που είχα κατά την άσκησή μου στην ιατρική. Όταν ήρθε μια μαθήτρια συνοδευόμενη από άλλη μαθήτρια, και μου είπε ότι είχε καθυστέρηση και κάποιες άλλες ανωμαλίες, ήταν οκτώ μηνών έγκυος και δεν είχε ιδέα. Και μάλιστα μόλις της το είπα η πρώτη αντίδραση ξέρετε ποια ήταν; Γιατρέ μπορεί να γίνει αποβολή;”.

Hot this week

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ: Προτάσεις για μια ξεχωριστή έξοδο με το άλλο σου μισό

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει υπερβολές. Θέλει...

ΛΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ: Ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε Πάφο και Λευκωσία με το «Εντός Εαυτού»

Ο Λάκης Αργυρού επιστρέφει με το νέο του βιβλίο...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω καρναβαλιού

Το καρναβάλι δεν περιορίζεται μόνο στη Λεμεσό και η...

Topics

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΔΥΟ: Προτάσεις για μια ξεχωριστή έξοδο με το άλλο σου μισό

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει υπερβολές. Θέλει...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω καρναβαλιού

Το καρναβάλι δεν περιορίζεται μόνο στη Λεμεσό και η...

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ: Το μεγαλύτερο πάρκο της Κύπρου θα ζωντανέψει στην Κρατική Έκθεση

Η Λευκωσία προχωρά στη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Δυτικής...

CABLENET: Σχεδιάζει το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου με απλότητα και εμπιστοσύνη

Η Cablenet, στο πλαίσιο ενημερωτικού breakfast με εκπροσώπους των...

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Ποινή φυλάκισης σε 27χρονο για διαδικτυακή απάτη ύψους 10.000 ευρώ

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο...

Related Articles

Popular Categories