ΠΟΛΩΝΙΑ: Ιερέας οργάνωσε όργιο σε ενορία – Παραιτήθηκε ο επίσκοπος

Το Βατικανό ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση ενός Πολωνού επισκόπου, του επικεφαλής μιας επισκοπής της νότιας Πολωνίας που προσέλκυσε πρόσφατα την προσοχή των τοπικών μέσων ενημέρωσης επειδή ένας ιερέας οργάνωσε ένα… όργιο στην ενορία του.

Η ανακοίνωση του Βατικανού αναφέρει λακωνικά ότι «ο Άγιος Πατέρας αποδέχτηκε την παραίτηση» του Γκρέγκορς Κάζακ από την επισκοπή του Σοσνόβιετς, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν ωστόσο το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο στην Ντάμπροβα Γκόρνιτσα, μια ενορία της επισκοπής του Σοσνόβιετς, όπου ένας από τους ιερείς οργάνωσε ένα όργιο, προσκαλώντας και έναν ιερόδουλο. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε επειδή ο προσκεκλημένος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της βραδιάς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες.

«Ο πατήρ Τόμας Ζ. και δύο λαϊκοί διέπραξαν μια πολύ σοβαρή παράβαση των ηθικών αξιών, την οποία η Εκκλησία δεν ανέχεται και την καταδικάζει σθεναρά. Το συμβάν αυτό αποτελεί σκάνδαλο για τους πιστούς και η δημόσια κατακραυγή είναι δικαιολογημένη», αναφέρεται στον ιστότοπο της επισκοπής.

Ο επίσκοπος Κάζακ, ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ζήτησε από τους πιστούς να του «συγχωρέσουν» τις «ανθρώπινες αδυναμίες» του. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν επίσης δύο παλαιότερα σκάνδαλα στην ίδια επισκοπή. Στην πρώτη περίπτωση, ο διευθυντής μιας ιερατικής σχολής συνελήφθη σε ένα γκέι κλαμπ ενώ στη δεύτερη ένας 46χρονος ιερέας σκότωσε έναν διάκο, κατά 20 χρόνια νεότερό του και κατόπιν αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Ο Κάζακ χειροτονήθηκε επίσκοπος το 1989 και ήταν επικεφαλής της επισκοπής του Σοσνόβιετς από το 2009.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hot this week

FLORA FOOD GROUP: Ξεχωριστό brunch στην καρδιά της Λευκωσίας –Είναι οι στιγμές που ξεχωρίζουν- Ποιους είδαμε

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό brunch event με...

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΣ ΒΡΟΧΕΣ: Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας...

Η BMW iX3 σάρωσε στα βραβεία για το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς»

Η BMW iX3 είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς...

Δυναμικό παρών της Health Aid στον Μαραθώνιο Λεμεσού 2026

Η εταιρεία συμμετείχε ως Official Nutrition Sponsor σε ένα...

Η άνοιξη σερβίρεται στα wagamama με το Hanami menu

Το Hanami στα wagamama φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι,...

Topics

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΔΕΣ ΒΡΟΧΕΣ: Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται αυτή την ώρα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας...

Δυναμικό παρών της Health Aid στον Μαραθώνιο Λεμεσού 2026

Η εταιρεία συμμετείχε ως Official Nutrition Sponsor σε ένα...

Η άνοιξη σερβίρεται στα wagamama με το Hanami menu

Το Hanami στα wagamama φέρνει την άνοιξη στο τραπέζι,...

Υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας διαχείρισης προγραμμάτων του ΙδΕΚ

Το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) ανακοινώνει την υπογραφή...

Taste the Asian Fusion στο Akakiko!

Αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό & Πόλη Χρυσοχούς Το...

ΛΑΜΠΡΑΤΖΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΟΤΙΔΕΣ: Συνεχίζεται το επικίνδυνο «έθιμο» – Επί ποδός η Αστυνομία

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες οι συγκεντρώσεις...

Related Articles

Popular Categories