fbpx
27.8 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΑΣΥΚΑΦ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ...

ΠΑΣΥΚΑΦ: ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ-ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ

-

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του Παχέος Εντέρου με μήνυμα «Είμαστε δίπλα σου σε κάθε βήμα», διεξάγει η ομάδα Αντιμετώπισης Γαστρεντερικών Καρκίνων του ΠΑΣΥΚΑΦ «Αλθέα». Γι’ αυτό το σκοπό ο  ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου θα πραγματοποιήσει, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, διαδικτυακό σεμινάριο ανοικτό προς το κοινό, με θέμα την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου του Παχέος Εντέρου.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Κύπρο είναι ο τρίτος σε συχνότητα εμφάνισης καρκίνος στους άντρες και στις γυναίκες. Σύμφωνα με τη Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κάθε χρόνο καταγράφονται περισσότερα από 350 νέα περιστατικά και χάνουν τη ζωή τους περίπου 120 άτομα. Ωστόσο, το 90% των περιπτώσεων θεραπεύεται αν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο.

Επίσης, να επισημάνουμε ότι στο πλαίσιο της εκστρατείας, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοϊατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων προσφέρει για το μήνα Μάρτιο στα άτομα άνω των 45 ετών, δωρεάν την εξέταση  FOB test σε επιλεγμένα χημεία, παγκύπρια.  

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: