26.8 C
Nicosia
Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήNEWSΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ: O άνθρωπος-αστυνομικός που έσωσε την 17χρονη από πνιγμό με κίνδυνο...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ: O άνθρωπος-αστυνομικός που έσωσε την 17χρονη από πνιγμό με κίνδυνο τη ζωή του-(Φώτο)

-

Τα συγχαρητήρια τους για την πράξη ενσυναισθησίας που έδειξε ο άνθρωπος-αστυνομικός Παναγιώτης Δημοσθένους δίνουν με ανακοινώσεις τους, συνάδελφοι του αλλά και ο απλός κόσμος. Ο αστυνομικός με κίνδυνο την ζωή του, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Πάφου διέσωσε το Σάββατο 17χρονη Ουκρανή, η οποία διαμένει μόνιμα στην Πάφο, από πνιγμό.

Η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί μαζί με τρεις συνομήλικούς της χθες βράδυ σε παραλία ξενοδοχείου της Κάτω Πάφου για κολύμπι. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου, Νίκο Τσαππή, λίγο πριν τα μεσάνυκτα δόθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι οι φίλοι της 17χρονης δεν μπορούσαν να την εντοπίσουν. Αμέσως μέλη της ΑΔΕ Πάφου και της Λιμενικής Αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή και άρχισαν τις έρευνες, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών η 17χρονη εντοπίστηκε μέσα στην θάλασσα αναίσθητη και μέλος της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου εισήλθε εντός της θάλασσας, την παρέλαβε και την έβγαλε στην παραλία. Εκεί, συνέχισε, της έδωσε τις Πρώτες Βοήθειες ενώ η κοπέλα μεταφέρθηκε ακολούθως στο ΓΝ Πάφου, όπου κρατείται για περαιτέρω νοσηλεία.

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου σε ανακοίνωσή του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον συνάδελφο Αστ. 4323 Παναγιώτη Δημοσθένους, ο οποίος «με κίνδυνο την ζωή του, κατάφερε να διασώσει 17 χρόνη από πνιγμό, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια προς στο πλήρωμα της Ακάτου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας,Α/Αστ. 3955 Νεκτάριος Χριστοδούλου και Αστ. 1014 Σίμος Λιασίδης, που συνέβαλαν στο γρήγορο εντοπισμό της 17χρονης στη θάλασσα.

Τέτοιες πράξεις είναι αξιέπαινες, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και τιμούν τόσο την Αστυνομία όσο και την κοινωνία μας».

Πηγή φωτογραφίας: Πάφος24

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: