fbpx
18.9 C
Nicosia
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΟ ΒΑΓΟΡΗΣ (ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ): Ανεβαίνει στην Κυπριακή διάλεκτο-Σε σκηνοθεσία Κώστα Σχοινιού

Ο ΒΑΓΟΡΗΣ (ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ): Ανεβαίνει στην Κυπριακή διάλεκτο-Σε σκηνοθεσία Κώστα Σχοινιού

-

 Μια μόνο παράσταση θα ανεβάσει με περηφάνια το Θέατρο Κάρμα με εκλεκτούς Κυπρίους ηθοποιούς και σκηνοθεσία του Κώστα Σχοινιού.

Το  βραβευμένο έργο της Τούλας Κακουλλή «ο Βαγόρης» θα ανεβεί στην κυπριακή διάλεκτο, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 20.30, στο Θέατρο Μασκαρίνι  ( Αθαλάσσης 4 , Λατσιά). Το έργο καταπιάνεται με την ζωή και το έργο του αγνού ήρωα και ποιητή Ευαγόρα Παλληκαρίδη και πρωταγωνιστούν οι Άντρη Αγαθαγγέλου, Κώστας Σχοινιού Ερμιόνη Κωμοδρόμου, Ανδρέας Πελετιές. Στο ρόλο του Βαγορή ο Κωνσταντίνος Γαβριήλ.

Σύμφωνα με την περίληψη του έργου: Η σκλαβιά της πατρίδας του, του βάραινε την ψυχή. Δεν άντεχε να τη βλέπει κάτω από τον αγγλικό ζυγό. Έτσι εντάχτηκε σε εκείνο τον άνισο αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α για την απελευθέρωση της μικρής , πικρής πατρίδας. Και ο δεκαοκτάχρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης ” Ο Βαγορής” , όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι οικείοι του, πήρε “την ανηφοριά και το μονοπάτι” , για να την ανταμώσει. Αντίτιμο θα ήταν η ίδια του η ζωή και το ήξερε, μα δεν τον ένοιαζε . Κόντρα στον Άγγλο κατακτητή , ύψωσε το ανάστημα του και ένα πρωί της άνοιξης, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγχόνη , για χάρη αυτής της λευτεριάς και για χάρη του νησιού του. “Μακάρι να είμαι ο τελευταίος που πεθαίνω στην αγχόνη”, ήταν τα στερνά του λόγια , πριν ξεψυχήσει . Και πράγματι ήταν ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε. Η ιστορία κατέταξε τον «Βαγορή» στη τάξη των αθανάτων.

 Το έργο είναι σε σκηνοθεσία του Κώστα Σχοινιού και βοηθός σκηνοθέτης η Ερμιόνη Κωμοδρόμου. To κείμενο είναι της Τούλας Κακουλή και η μουσική επιμέλεια του Χριστόδουλου Ολύμπιος. Σκηνικά κοστούμια: Μαρία Κυπριανού. Διευθυντής σκηνής: Σονάυ Γιλτίζ Υπεύθυνος παραγωγής : Δώρος Κυριακίδης. Παραστάσεις θα δοθούν και σε Δήμους και Κοινότητες. Επίσης το έργο έχει πάρει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για παραστάσεις μέσα στα Σχολεία , Δημοτική εκπαίδευση (Α&Β Κύκλος καθώς και σε Γυμνάσια και Λύκεια).

Κρατήσεις: 99055537 – 96430002 Γενική είσοδος: 10 ευρώ

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: