Τρίτη, 13 Ιανουαρίου, 2026
3.7 C
Cyprus

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΙΛΟΥΝ: Η ανθρωπιά δεν φοράει γραβάτες-Δύο Τουρκοκύπριοι πέρασαν τα οδοφράγματα για να βοηθήσουν-(Βίντεο)

Η Κύπρος καιγόταν. Σπίτια, δάση, περιουσίες χάνονταν στις φλόγες. Όμως δύο άνθρωποι, χωρίς γραβάτες, χωρίς κοστούμια, χωρίς καμία «επίσημη ιδιότητα», πέρασαν τα οδοφράγματα για να δείξουν ότι η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα.

Ο Emre Deliceirmark γέμισε το αυτοκίνητό του με τρόφιμα και, με ένα πακέτο ίντερνετ των 3 ευρώ, βρήκε τον δρόμο για τις πληγείσες περιοχές της Ορεινής Λεμεσού. Δεν ρώτησε αν θα τον δεχτούν. Δεν περίμενε οδηγίες. Απλώς πήγε. Εκεί, ανάμεσα σε πυροσβέστες, κατοίκους και αστυνομικούς που έδιναν μάχη, τον φώναξαν «Amigo», «Bro».

Εκεί, που οι ταυτότητες καίγονται όπως τα δέντρα, οι άνθρωποι βλέπουν μόνο την καρδιά. Την ίδια στιγμή, ο Orhan Karagözlü άρχισε να μαζεύει νερά, φάρμακα και τροφές για τα ζώα και τους πυροσβέστες, ζητώντας μόνο από τον κόσμο να βοηθήσει. Κι εκείνος πέρασε το οδόφραγμα με την αποστολή αγάπης, χωρίς καμία «άδεια» παρά μόνο την έγκριση της συνείδησής του.

Αυτές οι πράξεις μας θυμίζουν ότι η ανθρωπιά δεν χρειάζεται υπουργικές αποφάσεις, κάμερες ή τίτλους. Χρειάζεται ανθρώπους που νοιάζονται και δρουν. Και εκεί που οι φωτιές καίνε τα σύνορα στο χώμα, κάτι μέσα μας ελπίζει ότι ίσως μια μέρα, οι πράξεις αυτές θα γίνουν ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

EUROVISION 2026: Η Κύπρος και η Ελλάδα σε ξεχωριστούς ημιτελικούς -Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα διαγωνιστούν σε διαφορετικούς...

ΜΕΛΑΝΗ ΣΤΕΛΙΟΥ-ΔΑΝΑΗ ΧΡΗΣΤΟΥ: Χαλαρές στιγμές και τοπικές γεύσεις στη λαϊκή της Γερμασόγειας-(Φώτο)

Η Μέλανη Στέλιου και η Δανάη Χρήστου επισκέφθηκαν τη...

ΤΖΟΡΤΖ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Ο «Βασιλιάς της σούβλας» έφυγε από τη ζωή – Ο Κύπριος που άφησε γεύση παράδοσης στη Μελβούρνη

Θλίψη σκόρπισε στην ομογένεια της Αυστραλίας και ιδιαίτερα στην...

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ: Ταξίδι στην Ιορδανία από το Αμμάν μέχρι την Πέτρα και την έρημο Wadi Rum.

Η travel blogger και δημοσιογράφος του OLOI MEDIA, Κατερίνα...

ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2026: Oι νικητές, το κόκκινο χαλί και οι εντυπωσιακές εμφανίσεις (Φώτο-Βίντεο)

Η τελετή των Χρυσών Σφαιρών 2026 σηματοδότησε επίσημα την...

Topics

JOHN CHRISTODOULOU: Απεβίωσε ο πατέρας του Κύπριου επιχειρηματία – Η ανακοίνωση του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

Ο Θεοφάνης Χριστοδούλου, πατέρας του Κύπριου‑γεννημένου Βρετανού επιχειρηματία και...

ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Έκλεισε με «Πέρας» και ατέλειωτο πάρτι-(Φώτο)

Τρεις μήνες γεμάτοι θέατρο, μουσική, χορό και τέχνη ζωντάνεψαν...

Related Articles

Popular Categories