fbpx
26.8 C
Nicosia
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«ΝEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»: Η πρώτη ημερίδα που πραγματοποιείται στην Κύπρο

«ΝEEΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ»: Η πρώτη ημερίδα που πραγματοποιείται στην Κύπρο

-

    

            Η πρώτη ημερίδα καρδιο-θωρακοχειρουργικής με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες στην καρδιοθωρακοχειρουγική» πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, με ομιλητές 14 διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού.

Η ημερίδα, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), είχε ως στόχο την παρουσίαση σε όλους τους χειρουργούς της συγκεκριμένης ειδικότητας, τους γιατρούς και νοσηλευτές όμορων ειδικοτήτων, άλλα και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, των νεότερων τεχνολογικών εξελίξεων, μεθόδων και υλικών που εφαρμόζονται στη χειρουργική θώρακος καρδιάς και μεγάλων αγγείων.

Την ημερίδα πραγματοποίησε η νεοσυσταθείσα Κυπριακή́ Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς και μεγάλων Αγγείων (ΚΕΧΘΚΑ).  Η ΚΕΧΘΚΑ είναι μία μη κερδοσκοπική́ επιστημονική́ εταιρεία, που στοχεύει στη συνεχή́ επιμόρφωση και κατάρτιση των μελών της σε νέες τεχνολογίες, προσφέροντας εξειδίκευση στον κλάδο και κατ’ επέκταση, ποιοτικότερες και πιο αποτελεσματικές ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Η επιστημονική αυτή εταιρεία απαρτίζεται από́ όλους τους χειρουργούς θώρακος, καρδίας και μεγάλων αγγείων, οι οποίοι ζουν και ασκούν την ειδικότητά τους στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων όλων των γιατρών του δημοσίου τομέα και των ιδιωτικών νοσοκομείων, εντός και εκτός ΓεΣΥ.

ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού

Κατά την έναρξη της την ημερίδα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους της ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός. Ακολούθως, κατά την κήρυξη της έναρξης απεύθυναν χαιρετισμούς ο πρόεδρος της ΚΕΧΘΚΑ, Δρ. Μάριος Τάνος, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο υφυπουργός Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημος Δαμιανού καθώς και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ. Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Ο Δρ. Μάριος Τάνος ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού

Η ημερίδα περιέλαβε πέντε θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν μέσα από ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων του εξωτερικού. Το τέλος κάθε θεματικής ενότητας ακολούθησε συζήτηση των παρευρισκομένων με τους ομιλητές όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις, εμπειρίες και επιλύθηκαν ερωτήματα που αφορούν την καθεμία τεχνολογία. Οι ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Α. Υβριδική χειρουργική της αορτής.
  • Β. Καινοτομίες στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και στην εξωσωματική κυκλοφορία.
  • Γ. Ελάχιστα επεμβατική χειρουργική βαλβιδοπαθειών – Χειρουργική της κολπικής μαρμαρυγής
  • Δ. Καινοτομίες στη Θωρακοχειρουργική.
  • Ε. Βελτιωμένες πρακτικές στη στεφανιαία χειρουργική

Εκ μέρους της ΚΕΧΘΚΑ την οργανωτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Μ. Τάνος, Μ. Μαϊμάρη και Κ. Διπλάρης, ενώ την επιστημονική επιτροπή οι  Μ. Τάνος, Μ. Μαϊμάρη, Ν. Μούρτζης, Ν. Πολυδώρου, Κ. Διπλάρης, Ι. Τζανάβαρος και Σ. Ιωάννου.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Διπλάρης ο Δρ. Μάριος Τάνος ο Πέτρος Αγαθαγγέλου ο Νικόλαος Μουρτζής και η Μαρία Μαϊμάρη

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΕΛΙΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ: Μια κίνηση ελπίδας και αγάπης από την γνωστή σχεδιάστρια

Με μια κίνηση που αναδεικνύει το πνεύμα της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας, προέβη κατά την περίοδο του Πάσχα η γνωστή Κύπρια σχεδιάστρια Ελίνα Λεβέντη. Η...