Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου, 2026
6.9 C
Cyprus

«ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ»: Πρεμιέρα στη νέα σκηνή με την παράσταση Μητέρα

Η Νέα Σκηνή του ΘΟΚ, που φέρει το όνομα του Νίκου Χαραλάμπους, ξεκινά δυναμικά με την πολυαναμενόμενη παραγωγή «Μητέρα» του διακεκριμένου Λιβανο-Καναδού δραματουργού, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ουαζντί Μουαουάντ. Το έργο εντάσσεται σε μια ευρύτερη σειρά δημιουργιών του συγγραφέα, γνωστή για τη βαθιά ανάλυση των ανθρώπινων σχέσεων και της δυναμικής της οικογένειας.

Η Νέα Σκηνή κάνει πρεμιέρα αύριο, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, με το συγκλονιστικό αυτό έργο, το οποίο σκηνοθετεί η βραβευμένη Μαρία Μανναρίδου-Καρσερά. Η σκηνοθέτρια αναδεικνύει τις λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις και την πολυπλοκότητα του κειμένου, προσφέροντας μια καθηλωτική θεατρική εμπειρία.

Η παράσταση προσφέρει μια βαθιά συναισθηματική και καλλιτεχνική εμπειρία, καθώς η σκηνοθέτρια αναδεικνύει τα έντονα ανθρώπινα στοιχεία του έργου με την ευαισθησία και τη διεισδυτική της ματιά. Η Μανναρίδου-Καρσερά φωτίζει τις περίπλοκες σχέσεις και τα ψυχολογικά διλήμματα του Μουαουάντ, χρησιμοποιώντας τη μοναδική της προσέγγιση για να αποδώσει τη δραματουργία του με ζωντάνια και βάθος.

Το έργο εξερευνά έννοιες όπως η μητρότητα, η ταυτότητα και η αγωνία της προσωπικής αναζήτησης, καλώντας το κοινό να συνδεθεί με μια ιστορία που συνδυάζει το προσωπικό με το οικουμενικό.

Το αφήγημα αποτυπώνει την εμπειρία του εκτοπισμού, ανασύρει τη μνήμη του πολέμου και φωτίζει τη δύναμη της μητρικής αγάπης, συνδέοντας προσωπικά και συλλογικά τραύματα. Η δράση εκτυλίσσεται σε ένα παρισινό διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970, όπου η οικογένεια του συγγραφέα καταφεύγει λόγω του Λιβανέζικου Εμφυλίου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Πάρις Ερωτοκρίτου, Μέλανη Στέλιου, Μαρία Τσιάκκα, Χριστίνα Χριστόφια. Συμμετέχει ο έφηβος Ορέστης Χριστοδουλίδης.

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και κάθε Κυριακή στις 18:00 στο Θέατρο ΘΟΚ. Η παραγωγή περιοδεύει και σε άλλες πόλεις, με σταθμούς στη Λάρνακα (12/2), Λεμεσό (15/2), Σωτήρα (19/2) και Πάφο (21/2).

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις θα παρουσιαστούν στη Λευκωσία (31/1, 1/2) και στη Λεμεσό (15/2). Τα εισιτήρια διατίθενται ηλεκτρονικά και από τα ταμεία των θεάτρων, με τιμές στα €12 και €6. Για τη διευκόλυνση του κοινού, παρέχονται δωρεάν χώροι στάθμευσης σε κοντινές τοποθεσίες, ενώ ο χώρος στάθμευσης του Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα εξυπηρετεί τους κατόχους εισιτηρίων.

Πληροφορίες: www.thoc.org.cy | Τηλ.: 77772717

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Hot this week

AKYLAS: Ο αυτοδημιούργητος καλλιτέχνης που πάει στην Eurovision – Συγκινητικές στιγμές με τη μητέρα του στη σκηνή- (Βίντεο)

Ο Ακύλας Μητιληναίος, γνωστός ως Akylas, θα εκπροσωπήσει φέτος...

SING FOR GREECE: Δείτε live το τελικό για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2026

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο τελικός του Sing For Greece,...

ΑΘΩΣ ΜΙΡΑΧΗΣ: Μετά θάνατον τιμή στον τέως κοινοτάρχη Κοντεμένου– Η κόρη του παρέλαβε την πλακέτα

Για το σημαντικό έργο και την προσφορά του στο...

ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Ο Χριστοδουλίδης διαβεβαιώνει–Σκληρή πραγματικότητα: 60 οικογένειες στην αναμονή

Εξήντα νέες οικογένειες θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται στο παλαιό...

Topics

Related Articles

Popular Categories