fbpx
18.9 C
Nicosia
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ: «Η απανθρωπιά, η αλαζονεία και ο εγωισμός είναι ο εχθρός...

ΝΕΟΚΛΗΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ: «Η απανθρωπιά, η αλαζονεία και ο εγωισμός είναι ο εχθρός της διαφορετικότητας»-Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης του «The Beauty and the Beast» μιλά για την παράσταση

-

Ο ηθοποιός -σκηνοθέτης-δάσκαλος της υποκριτικής, Νεοκλής Νεοκλέους δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο ηθοποιός που μέσα από την θεατρική του πορεία, το κοινό τον έχει γνωρίσει μέσα από τους άπειρους ρόλους που έχει υποδυθεί ενώ έως σκηνοθέτης έχει ανεβάσει παραστάσεις αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατρόφιλων.

Ο διπλωματούχος της Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογράφου της Μόσχας, Νεοκλής Νεοκλέους ο οποίος πήρε μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, όπως το «Κάτω από τ’ Άστρα» και «Το Τάμα» το οποίο ήταν και υποψήφιος για την ερμηνεία του ως υποψήφιος για το βραβείο Β΄ανδρικού ρόλου, στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεχίζει να μας εκπλήττει. Αυτό το διάστημα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ρόλους, αυτό του ηθοποιού αλλά και του σκηνοθέτη ανεβάζοντας την παράσταση «The Beauty and the Beast», μια συνεργασία με την Αντιγόνη Τασούρη, σε μια ιστορία που θα αφήσει τα δικά της μηνύματα. Όπως, άλλωστε, διευκρινίζει ο ίδιος «Όταν είσαι αληθινός, πραγματικός  άνθρωπος, οι προκαταλήψεις και ο ρατσισμός διαλύονται».

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Αντιγόνη Τασούρη;

Η συνεργασία προέκυψε μέσα από αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμό του ενός προς τον άλλο, όπως επίσης και μέσα από την αληθινή αγάπη που έχουμε και οι δύο για παραστάσεις όπως αυτήν που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε την Παρασκευή 10 Μαρτίου, το «The Beauty and the Beast».

Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά είναι δική σας. Μέσα από την ιστορία του γνωστού παραμυθιού, «The Beauty and the Beast» θέλετε να περάσετε κάποια μηνύματα στο κοινό;

Ένα από τα κύρια θέματα που θίγει αλλά και διαπραγματεύεται το παραμύθι όπως και η παράσταση μας είναι το θέμα της «Διαφορετικότητας». Όταν είσαι αληθινός, πραγματικός  άνθρωπος, οι προκαταλήψεις και ο ρατσισμός διαλύονται. Η απανθρωπιά, η αλαζονεία και ο εγωισμός είναι ο εχθρός της διαφορετικότητας. Φωνάζει λοιπόν η παράσταση μας πως για να είσαι πραγματικός άνθρωπος, τα θεμέλια σου πρέπει να είναι φτιαγμένα από το υλικό της αγάπης και μόνο της αγάπης αλλιώς δεν είσαι παρά μόνο ένα τέρας για τον εαυτό σου και για τους άλλους.

«Μπορώ να πω μετά από τριάντα συνεχόμενα χρόνια εργασίας ότι, υπηρετώ πιστά και με συνέπεια και τις τρεις μου ιδιότητες σαν να είναι παιδιά μου. Ανιδιοτελής αγάπη».

Πόσο δύσκολο είναι κάποιος να καταπιαστεί με το μιούζικαλ λόγω του ότι μέσα από τη πορεία του ασχολήθηκε με άλλου είδους παραστάσεις;

Η τέχνη και τεχνική της υποκριτικής είναι η ίδια για όλα τα είδη θεάτρου. Ο ηθοποιός , ψάχνει την αλήθεια και την ειλικρίνεια μέσα από την θεατρική του έκφραση είτε αυτή συνδυάζεται με το χορό, το τραγούδι ή την πρόζα ή ακόμα και τα τρία μαζί. Σε όλα τα είδη σκοπός είναι η ουσιαστική επικοινωνία αυθεντικών ιδεών και αληθινών συναισθημάτων τα οποία φιλτράρονται και εκφράζονται με το σώμα και τον λόγο, ενσαρκώνοντας έτσι το ανθρώπινο πνεύμα.

Ποιος είναι ο ρόλος που προτιμάτε όσον αφορά την επαγγελματική σας καριέρα του ηθοποιού ή του σκηνοθέτη;

Είμαι ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής. Μπορώ να πω μετά από τριάντα συνεχόμενα χρόνια εργασίας ότι, υπηρετώ πιστά και με συνέπεια και τις τρεις μου ιδιότητες σαν να είναι παιδιά μου. Ανιδιοτελής αγάπη.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστεί μια παράσταση με επαγγελματίες χορευτές και ηθοποιούς και τα παιδιά της σχολής της Αντιγόνης Τασούρη;

Καθόλου δύσκολο γιατί τα παιδιά έχουν φτάσει σε ψηλό επίπεδο τεχνικής, και στο χορό και στο τραγούδι. Έχουν επίσης αποκτήσει πειθαρχία, συνέπεια και αγάπη απέναντι στην τέχνη του θεάτρου όπως και οι επαγγελματίες συνάδελφοι μου. Άλλωστε αυτό διδάσκονται στην ακαδημία χορού της Αντιγόνης Τασουρή. Το μόνο που τους λείπει και σε αυτό βοηθάμε είναι η εμπειρία και η σκηνική ολοκληρωμένη αντίληψη. Δηλαδή πως όλα συνδυάζονται αφομοιώνονται και γίνονται αυτό που λέμε παράσταση. Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι το οποίο αντιμετωπίζουμε με υπομονή και αγάπη αφού τα παιδιά είναι εκεί διαθέσιμα να μάθουν και να εξελιχθούν. Από την άλλη πλευρά εμείς κλέβουμε από την ζωντάνια, τον αυθορμητισμός και τον δυναμισμό τους. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό!!!!!

Η επιλογή των ηθοποιών είναι κάτι που σας προβλημάτισε ιδιαίτερα λόγω του ότι έπρεπε να έχουν τα προσόντα του χορευτή και της υποκριτικής;

Καθόλου, έχω ξανά συνεργαστεί με τους αγαπημένους μου συναδέλφους και είχαμε εξαίρετα αποτελέσματα σε προηγούμενες παραστάσεις, για παράδειγμα η πιο πρόσφατη ήταν ο «Alandin». Στην Κύπρο μας, όσο μικρή και αν είναι η πατρίδα μας σε σύγκριση με άλλες χώρες, έχουμε πολλούς ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες που έχουν όλα τα προσόντα που χρειάζεται το μουσικό θέατρο. Ευτυχώς.

Τι είναι που θα θέλατε να κάνετε και δεν το υλοποιήσατε ακόμη όσον αφορά την καριέρα σας;

Να βρω χρόνο να ξεκουραστώ!!!! Όμως είμαι αληθινά ευγνώμων για όλα αυτά τα οποία έζησα μέσα από την τέχνη του θεάτρου όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχει κάποιος ρόλος  που θέλετε να υποδυθείτε ή να σκηνοθέτησε κάποιο έργο και δεν σας δόθηκε η ευκαιρία;

Είμαι ευλογημένος και τυχερός γιατί πάντα οι ευκαιρίες έρχονται και με βρίσκουν και εγώ τις καλοδέχομαι χωρίς διακρίσεις και παράπονα.

«Είμαι αληθινά ευγνώμων για όλα αυτά τα οποία έζησα μέσα από την τέχνη του θεάτρου όλα αυτά τα χρόνια».

Εκτός από την συνεργασία σας με την Αντιγόνη Τασούρη λόγω της παράστασης με τι άλλο ασχολείστε αυτό το διάστημα;

Στις 18 και 19 Μαρτίου, παίζω στην παράσταση του θεάτρου Αντίλογος το έργο «1958» την οποία έχω σκηνοθετήσει.  Στην 1 Απριλίου έχω την επομένη πρεμιέρα με το θέατρο Αντίλογος: Red Peter-Από τον Πίθηκο στον Άνθρωπο.  Ταυτόχρονα, όμως, διδάσκω υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στην σχολή Βλαδίμηρος Καυκαρίδης όπου ετοιμάζω την παράσταση «Η Τριλογία του Βελιγραδίου» για την αποφοίτηση των πτυχιούχων της σχολής, η οποία παράσταση θα παρουσιαστεί στα μέσα του Ιούνη. Λαμβάνω μέρος στην τηλεοπτική σειρά του ΡΙΚ, Τρικυμία. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Αντίλογος εργάζομαι μαζί με τους συναδέλφους μου για την ουσιαστική, καλλιτεχνική πορεία του θεάτρου μας για την οποία είμαι πολύ περήφανος.

Το μιούζικαλ θα ανεβεί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 10,11,12 Μαρτίου για μόνο πέντε παραστάσεις. Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά του Νεοκλή Νεοκλέους βασίζεται στο γνωστό παραμύθι «H Πεντάμορφη και το Τέρας». Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 19.30 στο Δημοτικού Θέατρο Στροβόλου ενώ τα καθαρά έσοδα θα ενισχύσουν το ταμείου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Μικροί Ήρωες», το οποίο στηρίζει τα παιδιά που παλεύουν με την ανίατη ασθένεια τον καρκίνο.  Τα παιδιά αυτά είναι δικά μας παιδιά και κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο του τον καρκίνο.

Η θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία είναι του Νεοκλή Νεοκλέους, η Καλλιτεχνική επιμέλεια χορογραφία της Αντιγόνη Τασουρή, η μουσική διεύθυνση/διδασκαλία της Χριστίνας Αργύρη. Οι χορογραφίες της Αντιγόνης Τασουρή, Σταυρίνα Κούσπαρου, Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, John Olariou. Οι στίχοι τραγουδιών είναι του Σταύρου Σταύρου και η Music Production του Νικόλα Ντίμα.

Στην παράσταση συμμετέχουν γνωστά ονόματα του κυπριακού θεάτρου όπως ο Χρήστος Γρηγοριάδης, Γρηγόρης Γεωργίου, Μάρκος-Ιούλιος Δρουσιώτης, Πέτρος Κονόμου, Άντρη Κούκου, Άρης Κυπριανού, Στέλλα Φιλιππίδου, Πολύκαρπος Σολωμού, Βικτώρια Σαββίδου και η μικρή Θέσια Δημητροπούλου αλλά και χορευτές όπως η Πέρσια Γεωργίου, Ελένη Γιωργάκη, Σταυρίνα Κούσπαρου, Αυγή Μιχαήλ, Άντρεα Νικολάου, John Olariu, Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αβραάμ Θωμά, Σάββας Σάββα.  Συμμετέχουν και χορευτές/παιδιά της Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή.

Παραστάσεις θα ανεβούν στις

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 στις 16:00 και στις 19:30. Κυριακή 12 Μαρτίου 20203 στις 11:00 και στις 17:30  ** ** Σ’ αυτές τις παραστάσεις συμμετέχουν και τα παιδιά της

Ακαδημίας Χορού Αντιγόνη Τασουρή. Τιμή Εισιτηρίου:   Πλατεία & 1ο Θεωρείο: €20,00  /  Εξώστης: €15,00. Τιμή Εισιτηρίου για τις παραστάσεις στις 12/3/2023:  €15,00

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

www.tickethour.com.cy   και στα καταστήματα ΑCS Courier

Πληροφορίες 22510480

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: