fbpx
31.2 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έκοψαν τα μαλλιά τους για τις γυναίκες του Ιράν-«Βοηθήστε τις γυναίκες...

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Έκοψαν τα μαλλιά τους για τις γυναίκες του Ιράν-«Βοηθήστε τις γυναίκες του Ιράν» (Φώτο-Βίντεο)

-

Δεκάδες πολίτες μαζεύτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής έξω από την ιρανική πρεσβεία, στη Λευκωσία, με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο τη στήριξη τους, προς τις γυναίκες του Ιράν.

Κρατώντας πλακάτ και πινακίδες με συνθήματα στην ιρανική, αγγλική και ελληνική γλώσσα και φωτογραφίες της Μαχσά Αμινί, οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «Γίνε η φωνή του Ιράν», «Ελευθερία στο Ιράν», «Βοηθήστε τις γυναίκες του Ιράν», «Κάτω η πατριαρχία» και «Δεν υπάρχει διαδίκτυο στο Ιράν».  H Seagull Shahbazi εκπροσωπώντας την κοινότητα «Γυναίκες της Κύπρου» (The women of Cyprus), η οποία διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η εκδήλωση αφορά όλα αυτά που συμβαίνουν στο Ιράν.

«Δεν υπάρχει δημοκρατία στο Ιράν και οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι «στις διαδηλώσεις που γίνονται στο Ιράν, σκοτώνουν πάρα πολύ κόσμο. Τους έκοψαν το ίντερνετ έτσι ώστε να μη φαίνεται έξω στον κόσμο το τι πραγματικά γίνεται», συμπλήρωσε. Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι να απελευθερωθεί το Ιράν από το ισλαμικό καθεστώς, κατέληξε.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΟΜΨΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Εννέα Κύπριες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν την κυπριακή παράδοση-Όλα τα...

Μια μοναδική εκδήλωση πραγματοποιείται με εννέα καταξιωμένες Κύπριες σχεδιαστές παρουσιάζοντας μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής ενδυμασίας εμπνευσμένες από υλικά της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας του...