Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, 2026
0.4 C
Cyprus

ΛΕΟΝΑΡΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ: Διαδικτυακός «πόλεμος» με τον Μπολσονάρο με φόντο τις φωτιές στον Αμαζόνιο-Ο πρόεδρος της Βραζιλίας τα έβαλε με τον ηθοποιό

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ένθερμος υποστηρικτής της μάχης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. O σταρ του Χόλυγουντ πολλές φορές έχει πάρει θέση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα ενώ έχει ιδρύσει και το Ίδρυμα Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την «προστασία των ευάλωτων και απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών άγριας ζωής».

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Twitter ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου και λίγη ώρα μετά δέχτηκε σφοδρή κριτική από τον πρόεδρο της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο.

«Πόσο εκτεταμένη είναι η αποψίλωση στον Αμαζόνιο, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στον πλανήτη μας για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή. Σύμφωνα με τον χάρτη, η περιοχή έχει δεχτεί σφοδρή και παράνομη αποψίλωση τα τελευταία 3 χρόνια, από μια εξορυκτική βιομηχανία».

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο ωστόσο, τον έστησε στον τοίχο και απαντώντας του, ότι δεν μπορεί να μιλάει για τη διάσωση του περιβάλλοντος, όταν μετακινείται με γιοτ.

«Πάλι εσύ, Λέο; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερό μου «εκλογικό καλώδιο», όπως λέμε στη Βραζιλία. Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας, οπότε, θα σας τη χαρίσω».

Επίσης, ο πρόεδρος της Βραζιλίας ισχυρίστηκε ότι ο Ντι Κάπριο χρηματοδότησε εμπρησμούς στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου αλλά δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι εθελοντές πυροσβέστες έβαλαν τις πυρκαγιές για να πουλήσουν τις εικόνες στο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και αυτό στη συνέχεια να συλλέξει δωρεές, μία εκ των οποίων θα ήταν και από τον σταρ του Χόλυγουντ. Φυσικά, ο ηθοποιός υπερασπίστηκε τον εαυτό του και με ανάρτησή του στο Instagram απάντησε στον πρόεδρο της Βραζιλίας τονίζοντας ότι θα συνεχίζει να μάχεται για την προστασία του Αμαζονίου.

«Σε αυτή την εποχή της κρίσης για τον Αμαζόνιο, υποστηρίζω τους ανθρώπους της Βραζιλίας που εργάζονται για τη διάσωση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς τους. Αποτελούν ένα εκπληκτικό, συγκινητικό και ταπεινό παράδειγμα της δέσμευσης και του πάθους που απαιτούνται για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Το μέλλον αυτών των αναντικατάστατων οικοσυστημάτων διακυβεύεται και είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στο πλευρό των ομάδων που τα προστατεύουν. Δεν χρηματοδοτούμε τις οργανώσεις που στοχοποιούνται. Παραμένω προσηλωμένος στην υποστήριξη των αυτοχθόνων κοινοτήτων της Βραζιλίας, των τοπικών κυβερνήσεων, των επιστημόνων, των εκπαιδευτικών και του ευρύτερου κοινού που εργάζονται ακούραστα για την προστασία του Αμαζονίου για το μέλλον όλων των Βραζιλιάνων».

Πηγή: in.gr

Hot this week

ΕΛΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΙΩΤΟΥ: Νεοκλασική κομψότητα στη Bridal Collection 2026-(Φώτο)

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια παρουσίας στον χώρο της...

ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Κηδεία με τιμές Προέδρου, σημαίες μεσίστιες, αργία το Σάββατο

Το Υπουργικό Συμβούλιο, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη,...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νεκρός σε γκρεμό εντοπίστηκε ο 56χρονος Ρώσος επιχειρηματίας

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του...

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Η ΧΑΣΜΑ;: Οι μισθοί των κρατικών αξιωματούχων αποκαλύπτονται

Την ώρα που τα επίσημα στοιχεία βγαίνουν στο φως...

ΧΟΥΛΙΟ ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ: Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμό σε ιατρικούς ελέγχους

Νέες σοβαρές καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας εις...

Topics

ΕΛΕΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΙΩΤΟΥ: Νεοκλασική κομψότητα στη Bridal Collection 2026-(Φώτο)

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια παρουσίας στον χώρο της...

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νεκρός σε γκρεμό εντοπίστηκε ο 56χρονος Ρώσος επιχειρηματίας

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του...

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Η ΧΑΣΜΑ;: Οι μισθοί των κρατικών αξιωματούχων αποκαλύπτονται

Την ώρα που τα επίσημα στοιχεία βγαίνουν στο φως...

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Θα επιτρέπεται η τέλεση γάμων κατά τη Νηστεία των Χριστουγέννων

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας...

ΧΑΡΗΣ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗΣ: «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» για φιλανθρωπικό σκοπό

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με τίτλο «Τα Μαγικά Κουτάκια...

Related Articles

Popular Categories