18.5 C
Nicosia
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΛΑΤΣΙΑ: Θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες για τις δομές ανηλίκων στην περιοχή-Τι μας...

ΛΑΤΣΙΑ: Θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες για τις δομές ανηλίκων στην περιοχή-Τι μας είπε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Γεωργίου-

-

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής των Λατσιών και Γερίου, στους σχεδιασμούς του Κράτους για δημιουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Χθες, κάτοικοι από τα Λατσιά και το Γέρι,  πραγματοποίησαν κοινή ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την έντονη αντίθεση τους. Στη συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων και στη οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα, το οποίο, όπως και οι 3500 υπογραφές που συνελέγησαν μέχρι στιγμής, παραδόθηκαν από αντιπροσωπεία της Ομάδας χθες στο Προεδρικό, με αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην περιοχή των Λατσιών, όπως μας δήλωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λατσιών, Κώστας Γεωργίου, υπάρχουν ήδη τέσσερις δομές φιλοξενίας όπου διαμένουν άτομα που αντιμετωπίζουν διάφορα θέματα συμπεριφοράς.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε επίσης την κοινωνική αναστάτωση η οποία προκλήθηκε, συνεχίζεται και επηρεάζει σημαντική μερίδα δημοτών ένεκα της υλοποίησης του Σχεδίου “κτίΖΩ”, με την εκκένωση, κατεδάφιση και ανέγερση πολυκατοικιών στους προσφυγικούς συνοικισμούς Λατσιών, ως έναν από τους κυριότερους λόγους που οδήγησαν το Δ.Σ. Λατσιών στη σθεναρά αρνητική στάση, στο υπό αναφορά ενδεχόμενο. Πάντως, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν αποσύρει τους σχεδιασμούς της.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: