fbpx
29.7 C
Nicosia
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΥΠΡΟΣ 2023: Αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους –Σε εμπορικό κέντρο στην Αθήνα...

ΚΥΠΡΟΣ 2023: Αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους –Σε εμπορικό κέντρο στην Αθήνα τα τετράποδα απολαμβάνουν την δροσιά

-

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε γνωστό εμπορικό κέντρο στο κέντρο της Αθήνας οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να πάρουν μαζί τους στο εμπορικό κέντρο το σκύλο τους. Κάτι φυσικά που εδώ είναι αδιανόητο να γίνει γιατί απλά δεν ανταποκρίνεται στην κυπριακή νοοτροπία.

Τρανταχτή απόδειξη είναι και το σκηνικό που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες σε παραλία που επιτρέπονται οι σκύλοι, όταν πολίτες έδιωξαν κακή κακώς τους ιδιοκτήτες των σκύλων γιατί θεωρούσαν ότι η παραλία τους ανήκει. Παρόλο που έχει ψηφιστεί σχετική νομοθεσία ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι και για τα τετράποδα, οι συμπολίτες μας θεωρούν ότι και εκείνη τους ανήκει στο μέγιστο βαθμό.

Η διακίνηση στα εμπορικά κέντρα των ιδιοκτήτων μαζί με τους σκύλους τους δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.  Αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, πιστεύοντας ότι έχουμε και τη νοοτροπία. Όμως, εάν δει κάποιος έξω από τα δικά μας σύνορα θα διαπιστώσει ότι απέχουμε πολύ από τους πραγματικά φιλόζωους.

Δυστυχώς, γι’ εμάς, λίγα είναι τα άτομα που αγαπούν τα ζώα και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν στο σπίτι τους ένα τετράποδο είτε για να κάνει παρέα στα παιδιά του είτε γιατί πήρε ο γείτονας. Καλό θα ήταν λοιπόν τώρα που επικρατεί ο καύσωνας να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο από τα στερεότυπα και να «συγκατοικούμε» πραγματικά με το τετράποδο μας και όχι να το έχουμε έξω στην αυλή σε σαράντα βαθμούς θερμοκρασία.  

Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι τα  κατοικίδια μας είναι μέλος της οικογένειάς μας και όταν αποφασίζουμε να πάμε για διακοπές δεν πρέπει να τα αφήνουμε μόνα τους. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι δεν θα αφήναμε μόνα τα παιδιά μας…

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: