fbpx
14 C
Nicosia
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΚΟΡΝΟΣ: ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

ΚΟΡΝΟΣ: ΜΑΘΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

-

Μια πρωτότυπη ομολογουμένως ιδέα η οποία εφαρμόζεται στο εξωτερικό είναι και το Σχολείο του Δάσους. Στο εν λόγω εγχείρημα ηγείται η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Frederick, Νικολέττα Χριστοδούλου ενώ στο σχολείο/νηπιαγωγείο μπορούν να φοιτήσουν παιδιά 3 έως 5 ετών. Το εν λόγω σχολείο θα λειτουργήσει στις 13 Σεπτεμβρίου στο χωριό Κόρνος.

Η επικεφαλής «Σχολείου του Δάσους» και Αναπληρώτρια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Frederick αναφέρει ότι για πρώτη φορά υπάρχει σχολείο που τα μαθήματα γίνονται μέσα στο Δάσος, κάτι το οποίο γίνεται και παγκόσμια.

 «Πρώτη φορά έχουμε σχολείο του Δάσους, είναι κάτι που χρειαζόμαστε στην Κύπρο, είναι μια τάση που τα τελευταία χρονιά την βλέπουμε παγκόσμια. Να βγουν οι μαθητές εκτός των τεσσάρων τοίχων μιας σχολικής αίθουσας και να αρχίσουν να μαθαίνουν μέσα από διάφορους άλλους τρόπους μέσα στη φύση, όπου τα παιδιά καλούνται να καταπιαστούν με προβλήματα της καθημερινής ζωής. Η φύση γίνεται ο πιο μεγάλος παιδαγωγός. Το Σχολείο του Δάσους που υιοθετεί την παιδαγωγική του δάσους, το κύριο μέλημα είναι να φτιάξουμε ένα πλούσιο περιβάλλον σε εμπειρίες και ερεθίσματα».

Το «Σχολείο του Δάσους» θα στεγάζεται στο χωριό Κόρνος, απευθύνεται σε άτομα 3-5 ετών και θα αρχίσει στις 13 Σεπτεμβρίου. Στόχος του να παρέχει εκπαίδευση επί καθημερινής βάσεως, δηλαδή να είναι για τα παιδιά το σχολείο τους, το δικό τους νηπιαγωγείο.

Σύμφωνα με την κα Νικολέτα Χριστοδούλου, μια τυπική ημέρα στο «Σχολείο του Δάσους» θα περιλαμβάνει προετοιμασία για την οργανωμένη δραστηριότητα που θα ακολουθήσει, θέμα του μήνα ή της εβδομάδας, διαδραστικό παιχνίδι, φαγητό, συζητήσεις για τις εξερευνήσεις της ημέρας, μεσημεριακό γεύμα ξεκούρασης ή διαδραστικό παιχνίδι.

Κύρια σημασία έχει ότι το «Σχολείο του Δάσους» θα λειτουργήσει στο χωριό Κόρνος και όπως διευκρινίζει η Νικολέτα Χριστοδούλου ήθελε να προσφέρει στα παιδιά ένα χώρο στο οποίο υπάρχει δάσος και να είναι παράλληλα κοντά στην πόλη.

 «Ο χώρος μας είναι δυναμικός, συνέχεια θα αλλάζει. Για παράδειγμα, μπορεί τώρα να είναι ένας χώρος επίπεδος, εμείς μπορεί να φτιάξουμε βουναλάκι ή ένα ρυάκι, με το οποίο θα ασχολούνται τα παιδιά. Έχει σημασία που θα βρίσκεται στο χωριό Κόρνος. Θέλουμε χώρο που να έχει δάσος αλλά να είναι κοντά στην πόλη. Βρέχει πολύ εκεί πέρα, έχει πλούσιο δάσος και προσφέρεται για αυτό το σκοπό. Για να κάνουν τα παιδιά τις εξερευνήσεις τους, τις ανακαλύψεις τους. Είμαστε σε διαδικασία να δημιουργηθεί και το κύριο μας κατάλυμα, τις επόμενες ημέρες».

Σε ότι αφορά τα δίδακτρα για ένα παιδάκι που θα πηγαίνει πέντε ημέρες την βδομάδα θα είναι €250 τον μήνα. Περιλαμβάνει δεκατιανό και μεσημεριανό μεσογειακής κουζίνας, με τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην διαδικασία της μαγειρικής, αφού αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Παράλληλα, εάν κάποιος γονέας θέλει να φέρνει το παιδί του λιγότερο από πέντε ημέρες οι τιμές αλλάζουν.  «Αν κάποιος γονέας θα ήθελε να φέρνει το παιδί του λιγότερο από πέντε ημέρες, είμαστε ευέλικτοι σε αυτό και θα είναι μειωμένα τα δίδακτρα.  Για 3-5 χρονών θα είναι καθημερινά, πρωινά και σαφώς είμαστε ευέλικτοι αφού υπάρχει ο χώρος, να είμαστε και απογεύματα και Σαββατοκύριακα, αν υπάρχει ενδιαφέρον και για πιο μεγάλα παιδιά. Απευθυνόμαστε προς το παρόν σε ηλικίες 3-5, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να απευθυνθεί και σε πιο μεγάλες ηλικίες. Για πιο μεγάλες ηλικίες ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι απογεύματα και Σαββατοκύριακα. Για τα παιδιά 3-5 θέλουμε να λειτουργήσει ως το σχολείο τους».

Πηγή: Larnakaonline

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: