fbpx
28.2 C
Nicosia
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΙΝΔΙΑ: Η σχολική εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία-13 μαθητές έχασαν τη ζωή τους

ΙΝΔΙΑ: Η σχολική εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία-13 μαθητές έχασαν τη ζωή τους

-

Σε μια απίστευτη τραγωδία μετατράπηκε η σχολική εκδρομή στην πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιανουαρίου.

Το περιστατικό στοίχισε τη ζωή σε 15 άτομα ανάμεσα τους 13 μαθητές και δύο καθηγητές. Οι μαθητές του New Sunrise School στην πόλη Βαντοντάρα βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στη λίμνη Motnath. Αγνοώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, το σκάφος πήρε περισσότερους επιβάτες από την προβλεπόμενη χωρητικότητά του, βάζοντας πλώρη για μια φαινομενικά ακίνδυνη βόλτα στη λίμνη. Ωστόσο στα μέσα του ταξιδιού, η υπερφορτωμένη βάρκα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διέθετε τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας, ανατράπηκε ξαφνικά, βυθίζοντας τους επιβάτες της στα θολά νερά.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία και ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο. Ακολούθησε μια αγωνιώδης προσπάθεια να σωθούν ζωές, με τους δύτες να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να ανασύρουν επιζώντες από το νερό. Διασώθηκαν 23 μαθητές και τέσσερις καθηγητές ενώ μέχρι το βράδυ είχε επιβεβαιωθεί ότι 15 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά είχαν χάσει τη ζωή τους.

Από τη πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη θλίψη του για το ατυχές περιστατικό και ανακοίνωσε ποσό έκτακτης αποζημίωσης για τις οικογένειες των νεκρών.

«Θλίψη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών λόγω της ανατροπής βάρκας στη λίμνη Harni στη Βαντοντάρα. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες που θρηνούν αυτή την ώρα. Είθε οι τραυματίες να αναρρώσουν σύντομα. Η τοπική διοίκηση παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες. Θα δοθεί στους συγγενείς κάθε θανόντος έκτακτη αποζημίωση ύψους 2 lakh από το PMNRF. Στους τραυματίες θα δοθούν 50.000 ρουπίες».

Πηγή: in.gr

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΤΡΙΤΟΥ: Η εμπειρία της από Μουσείο της Γαλλίας με την...

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, και η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της από το...