fbpx
24.8 C
Nicosia
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΥΓΕΙΑΕΡΕΥΝΑ: Πρωτοποριακό τεστ διαγνώσκει τον αυτισμό σε μια μόνο τρίχα με 81%...

ΕΡΕΥΝΑ: Πρωτοποριακό τεστ διαγνώσκει τον αυτισμό σε μια μόνο τρίχα με 81% ακρίβεια-Τον εντοπίζει σε μικρά παιδιά πριν χάσουν αναπτυξιακά ορόσημα

-

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα καθολικό τεστ για τον αυτισμό, το οποίο όπως υποστηρίζουν, μπορεί να εντοπίσει δείκτες κινδύνου σε μία μόνο τρίχα, μια καινοτομία που θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να τον εντοπίσουν σε μικρά παιδιά πριν χάσουν αναπτυξιακά ορόσημα.

Το τεστ – το οποίο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης – είναι ένα διαγνωστικό βοήθημα που προορίζεται να βοηθήσει τους γιατρούς στη διάγνωση του αυτισμού, αλλά δεν πρέπει να βασίζονται μόνο σε αυτό. Επειδή τα μαλλιά καταγράφουν το ιστορικό έκθεσης σε μέταλλα και άλλες ουσίες, η τεχνολογία χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να τα αναλύσει αναζητώντας μοτίβα συγκεκριμένων μετάλλων που, σύμφωνα με τους ερευνητές, σχετίζονται με τον αυτισμό.

Το τεστ της εταιρείας LinusBio με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι το πρώτο που αναλύει αυτού του είδους το ιστορικό έκθεσης σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Clinical Medicine», το τεστ προέβλεψε με ακρίβεια τον αυτισμό περίπου στο 81% των περιπτώσεων. «Το πρόβλημα με τον αυτισμό είναι ότι διαγιγνώσκεται κατά μέσο όρο στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Μέχρι τότε, ο εγκέφαλος έχει αναπτυχθεί αρκετά. Εμείς θέλουμε να επιτρέψουμε την έγκαιρη παρέμβαση», δήλωσε στο NBC News ο Μάνις Αρόρα, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LinusBio.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά να λάβουν νωρίτερα θεραπείες πρώιμης παρέμβασης και να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων ή μοντέλων θεραπείας για μικρά παιδιά.Οι αιτίες του αυτισμού παραμένουν μυστηριώδεις. Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει αμέτρητους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον αυτισμό, συμπεριλαμβανομένων των λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του μητρικού στρες. Η ρύπανση από μέταλλα, η οποία είναι γνωστό ότι προκαλεί νευροαναπτυξιακά προβλήματα, έχει επίσης συσχετιστεί με αυτόν.Οι ειδικοί χρησιμοποιούν νευρολογικές εξετάσεις, γλωσσικές αξιολογήσεις, παρατηρήσεις συμπεριφοράς και άλλες μεθόδους για να διαγνώσουν ένα παιδί. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά εξετάσεις αυτισμού στους 18 και 24 μήνες.

Πηγή:ert.gr

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: