fbpx
27.8 C
Nicosia
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΕΛΕΝΗ ΚΑΚΚΟΥΦΑ: «Με ενοχλεί ψυχολογικά να βλέπω ότι είμαι με ένα μαστό»-Υποβλήθηκε...

ΕΛΕΝΗ ΚΑΚΚΟΥΦΑ: «Με ενοχλεί ψυχολογικά να βλέπω ότι είμαι με ένα μαστό»-Υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και «πολεμά» να της αφαιρέσουν και το δεύτερο στήθος

-

Η Ελένη Κάκκουφα μοιράστηκε την προσωπική της εμπειρία και πώς αντιμετώπισε τον καρκίνο του μαστού. Μετά τη μαστεκτομή, εκφράζει το ψυχολογικό της άγχος για την εικόνα του ενός μαστού και αγωνίζεται για την αφαίρεση και του δεύτερου στήθους.

Στην προσπάθειά της να βρει υποστήριξη, αποταθεί σε αντικαρκινικές οργανώσεις και τους κυβερνητικούς αρμόδιους, αντιμετωπίζει απογοητευτική ανταπόκριση. Οι αρμόδιοι την παραπέμπουν από τον έναν οργανισμό στον άλλον, και παρά τις προσπάθειές της, αισθάνεται ότι η βοήθεια προορίζεται κυρίως για όσους βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο της νόσου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ένα περιστατικό που την ενόχλησε ήταν όταν απευθύνθηκε σε Αντικαρκινικό Σύνδεσμο για να λάβει μαγιό με σιλικόνη, προκειμένου να αισθάνεται άνετα στη θάλασσα. Η προσφορά τους, ωστόσο, συνίσταται σε ένα κομμάτι από το πάνω μέρος, και της ζητήθηκε να πληρώσει 70 ευρώ, κάτι που θεώρησε απαράδεκτο. Η Ελένη εκφράζει την άποψη ότι όλες οι αντικαρκινικές οργανώσεις και η κυβέρνηση πρέπει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή και στήριξη σε όλους τους καρκινοπαθείς, χωρίς διακρίσεις στο στάδιο της νόσου.

Το μήνυμά της προς τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο του μαστού είναι ξεκάθαρο: Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί με την πρόληψη. Ενθαρρύνει τις γυναίκες να ακούν το σώμα τους και να υποβάλλονται σε μαστογραφίες, τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να σώσει ζωές.

Ποια ήταν η αντίδραση σου, όταν ο γιατρός σου ανέφερε ότι θα υποβληθείς σε μαστεκτομή στο ένα στήθος.

Η μαστεκτομή είναι μια σημαντική διαδικασία για μια γυναίκα. Όταν έμαθα ότι διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού ήμουν αρκετά ήρεμη .Όταν όμως, μου ανέφερε ο γιατρός μου ότι θα υποβληθώ σε μαστεκτομή με ενόχλησε λίγο. Αμέσως όμως σκέφτηκα ότι να προχωρήσω, γιατί θέλω να ζήσω για τα παιδιά μου .

Πότε έγινε η επέμβαση;

Το χειρουργείο έγινε στις 8 Μαρτίου 2023, στην κλινική Τίμιος Σταυρός από τον χειρουργό μου Αχιλλέα Χριστάκη. Η διαδικασία μετά ήταν να κάνω αποκατάσταση με σιλικόνη για να μην είμαι με ένα μαστό. Μετά από τρεις μήνες εισήλθα ξανά στο χειρουργείο για να τοποθετηθεί η σιλικόνη .


Γιατί επέστρεψες στο χειρουργείο;

Λόγω των αφόρητων πόνων που είχα από την σιλικόνη. Δεν άντεξα και ζήτησα να μου αφαιρεθεί γιατί δεν ένοιωθα καλά. Και το έκανα. Να επισημάνω όμως, ότι δεν συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες, απλά εμένα ο οργανισμός μου δεν την δέχτηκε. Και κάπως έτσι έμεινα μόνο με ένα μαστό.

«Η μαστεκτομή είναι μια σημαντική διαδικασία για μια γυναίκα»

Ποιος είναι ο λόγος που θέλεις να κάνεις μαστεκτομή στο δεύτερο στήθος;

Με ενοχλεί ψυχολογικά να βλέπω ότι είμαι με ένα μαστό. Να βλέπω τον εαυτό μου στην κατάσταση αυτή. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι, το ψυχολογικό είναι και ο φόβος στην ιδέα να μην επιστρέψει ο καρκίνος στον δεξί μου μαστό.

Ο θεράπων γιατρός σου υποστηρίζει την άποψή σου;

Ζήτησα από τους γιατρούς μου να συνεχίσω με αυτήν την απόφαση μου. Να αφαιρέσουμε και το άλλο μαστό αλλά δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν και ο λόγος είναι οικονομικός. Δυστυχώς, το το ΓΕΣΥ δεν το κάνει αποδεκτό, με την δικαιολογία ότι πρέπει να υποτροπιάσει ο καρκίνος ξανά δηλαδή γιατί να αφαιρέσουμε ένα υγείες μαστό . Με λίγα λόγια να ξανά αρρωστήσω .Ούτε που τους νοιάζει πως νιώθω .Έτσι και εγώ πήγα σε ιδιώτες γιατρούς που μου ανέφεραν ότι μπορούν να το κάνουν, εάν φυσικά πληρωθούν.

Αποτάθηκες για βοήθεια στις διάφορες οργανώσεις που αφορούν τα Καρκινοπαθή άτομα;

Αποφάσισα να αποταθώ σε διάφορες αντικαρκινικές οργανώσεις. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν. Με παρέπεμπαν από τον έναν αρμόδιο στον άλλον. Κατέθεσα εκθέσεις μαζί με τους γιατρούς μου για βοήθεια από τους κυβερνητικούς αρμόδιους, αλλά με απέρριψαν. Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι στο τελευταίο στάδιο για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Ίσως υπάρχουν σοβαρότατα περιστατικά και δεν μπορούν να βοηθήσουν άτομα που έχουν βιώσει τον καρκίνο.

Υπήρξε κάποιο περιστατικό που σε ενόχλησε όσον αφορά την βοήθεια που σου πρόσφεραν κάποια άτομα ή οργανώσεις;

Ένα άλλο περιστατικό που με ενόχλησε αφάνταστα ήταν όταν απευθύνθηκα σε έναν Αντικαρκινικό Σύνδεσμο για να μου παράσχουν μαγιό με σιλικόνη, ώστε να πάω στη θάλασσα. Δεν ήθελα να βγω στην παραλία με ένα μαστό. Ήθελα να νιώθω καλά με το σώμα μου, αλλά και για την οικογένειά μου, ώστε να μην στεναχωριέται για μένα. Μου έστειλαν ένα κομμάτι από το πάνω μέρος στον μαστό που είχα κάνει τη μαστεκτομή. Όταν πήγα να το παραλάβω, μου ζητήθηκε να πληρώσω 70 ευρώ. Δεν το πήρα, φυσικά, γιατί θεώρησα γελοίο να δεχτώ έτσι είδους “βοήθεια”.

Θεωρείς ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη βοήθεια από κάποια αρμόδια άτομα στις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή;

Το παράπονό μου είναι ότι όλες οι αντικαρκινικές οργανώσεις και η κυβέρνηση πρέπει να δίνουν περισσότερη σημασία σε όλους τους καρκινοπαθείς. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά τους.

«Μου έστειλαν ένα κομμάτι από το πάνω μέρος στον μαστό που είχα κάνει τη μαστεκτομή»

Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα όσον αφορά τις κοπέλες που έρχονται αντιμέτωπες με τον καρκίνο;

Το δικό μου μήνυμα για τις κοπέλες που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο είναι ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με την πρόληψη. Μην αγνοείτε τα σήματα που σας δίνει το σώμα σας, ακούστε το. Η μαστογραφία σώζει ζωές, γι’ αυτό μην την αμελείτε.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΚΑΙΡΟΣ: Με σκόνη, βροχές και καταιγίδες η Μεγάλη Τρίτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Μεγάλη Τρίτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το...