fbpx
28.3 C
Nicosia
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (βίντεο)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (βίντεο)

-

Μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Εθνικό μας Ύμνο στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Πρόκειται για μια παραγωγή του Συλλόγου Διδασκόντων της νοηματικής στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση.

Η υλοποίηση του Εθνικού Ύμνου στη νοηματική γλώσσα παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ. Μέλος του Δ.Σ. των διδασκότων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας εξήγησε στην εκπομπή πώς προέκυψε η ιδέα.

«Έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να μεταφράσουμε τον εθνικό ύμνο γιατί είναι ένα λογοτεχνικό έργο. Δεν είναι απλά μια μετάφραση από τα ελληνικά στη νοηματική. Φτιάξαμε λοιπόν μια επιστημονική επιτροπή από 18 άτομα. Επιστήμονες, γλωσσολόγους, φιλόλογους και δασκάλους της νοηματικής γλώσσας. Όλοι κωφοί, εκτός από τους γλωσσολόγους.. Έπειτα έπρεπε να σκεφτούμε πώς θα το παρουσιάσουμε. Γιατί όλο αυτό είναι μοναδικό! Γίνεται για πρώτη φορά και έπρεπε να γίνει σωστή δουλειά. Πήραμε επαγγελματία σκηνοθέτη και μουσικό. Ψάχναμε 5 μήνες να βρούμε χορηγούς για να μπορέσουμε να το κάνουμε. Και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το κατόρθωμα».

Όπως θα δείτε στο συγκινητικό βίντεο ένα κωφό κορίτσι και ένα κωφό αγόρι «ψάλλουν» στην νοηματική τον Εθνικό Ύμνο υπό τη συνοδεία της μελωδίας ενός πιάνου. Η ιδέα ήρθε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: