fbpx
28.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΩΡΙΤΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ: «O σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει ολοένα και...

ΔΩΡΙΤΑ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ: «O σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις»-(Φώτο-Βίντεο)

-

Το κοινωνικά φαινόμενα του σχολικού και του εργασιακού εκφοβισμού αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα στην κοινωνία μας. Τα δύο αυτά φαινόμενα επιφέρουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των ατόμων που τα βιώνουν.

Στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και στο πώς τα παιδιά τον βιώνουν στην καθημερινότητά τους, επικεντρώθηκε η εκπαιδευτικός – συγγραφέας και εισηγήτρια σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, Δωρίτα Μαρκαντώνη, σε διάλεξη που πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ.

Μετά από πρόσκληση της κοινωνικής ακτιβίστριας και εθελόντριας, Θέας Νικολάου, η οποία και διοργάνωσε την όλη εκδήλωση, τόσο η Δωρίτα Μαρκαντώνη, όσο και η συντονίστρια του τμήματος Ψυχολογίας στο «Hope for Children», Μαριάν Αγγελίδου και η σχολική ψυχολόγος Διονυσία Μαρτή, μίλησαν για το φαινόμενο του εκφοβισμού που ταλανίζει τόσο τις σχολικές αίθουσες αλλά και το εξωσχολικό περιβάλλον.

Μάλιστα, η Δωρίτα Μαρκαντώνη, λόγω και της ενασχόλησής της εδώ και μία δεκαετία με το συγκεκριμένο φαινόμενο, μίλησε στο κοινό με παραδείγματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πολλά από τα παιδιά στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτά από άλλα παιδιά, καταλήγουν να προβαίνουν σε ενέργειες επιζήμιες για την ίδια τους τη ζωή.

Η Μαριάν Αγγελίδου η Δωρίτα Μαρκαντώνη η Θέα Νικολάου και η Διονυσία Μαρτή

«Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια το κοινωνικό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι ευρέως διαδεδομένο στα σχολεία μας. Έτσι λοιπόν, τα χρόνια που θα έπρεπε να είναι τα ομορφότερα για το κάθε παιδί, καταλήγουν να “βάφονται” με τα πιο μελανά χρώματα. Είναι παιδιά που το μόνο που θέλουν είναι να είναι αόρατα μέσα στο σχολικό περιβάλλον… που η κάθε τους μέρα είναι επιβίωση».

Η Δωρίτα Μαρκαντώνη και η Βασιλική Κωνσταντίνου

Η σοβαρότητα του φαινομένου και τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν κλόνισαν αρκετούς από τους παρευρισκομένους, συμπεριλαμβανομένων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και δημάρχων, ευρωβουλευτών, καθώς επίσης και του απλού κοινού.

Η Θέα Νικολάου

Ο Χρύσανθος Φάκας και ο Μαρίνος Κλεάνθους

Οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα από το συνέδριο προκάλεσαν σοβαρή ανησυχία στους παρευρισκομένους, ενισχύοντας πεποίθηση για την επιτακτική ανάγκη εξάλειψης του εκφοβισμού τόσο στα σχολεία όσο και στον εργασιακό χώρο.

Η Δωρίτα Μαρκαντώνη μαζί με τον σύζυγό της, Μάριο Ζήνωνος

Όλοι συμφώνησαν πως είναι ζωτικής σημασίας να αναλάβουν δράση οι αρμόδιοι φορείς, οι εργοδότες και η κοινωνία συνολικά, προκειμένου να προστατευθούν τα οποιαδήποτε εν δυνάμει θύματα, αλλά ταυτόχρονα τα ίδια μέτρα, να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους όποιους εν δυνάμει θύτες και να δημιουργηθεί εν τέλει ένα περιβάλλον που προάγει την ασφάλεια και την ευημερία όλων.

Η Θέμις Ανθοπούλου

Ο Μαρίνος Κλεάνθους, η Θέμις Ανθοπούλου η Χριστίνα Πελεκάνου και η Θέα Νικολάου

Ο Μαρίνος Κλεάνθους η Θέμις Ανθοπούλου, η Θέα Νικολάου και ο Λάκης Αργυρού

Ο Γκόραν Πετκόβσκι η Θέα Νικολάου ο Σταύρος Νικολάου και ο Σάββας Μαγκαφάς

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε:

ΧΡΥΣΩ ΛΕΦΟΥ: Η παραδοσιακή μαγειρίτσα σε μια αλλιώτικη εκδοχή της- (Βίντεο)

Η τηλεμαγείρισσα, Χρύσω Λέφου είναι γνωστή για τις δημιουργικές της προσεγγίσεις στη μαγειρική. Προσθέτει ή αλλάζει συστατικά, χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους μαγειρέματος προσθέτοντας διακοσμητικά στοιχεία...