22.8 C
Nicosia
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
Value betting by RebelBetting - the easiest way to make money on sports
ΑρχικήNEWSΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ: Ο ΚΟΑ επιβραβεύει τους αθλητές-Αξίζουν κάθε ευρώ που λαμβάνουν για...

ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ: Ο ΚΟΑ επιβραβεύει τους αθλητές-Αξίζουν κάθε ευρώ που λαμβάνουν για τις επιτυχίες τους-Ποσά ανά το κόσμο

-

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) δείχνει έμπρακτα την εκτίμησή του προς τους αθλητές και προπονητές που φέρνουν διακρίσεις στην Κύπρο, προσφέροντας χρηματικά έπαθλα που αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τις προσπάθειές τους.

Οι αθλητές και οι προπονητές μας αξίζουν κάθε ευρώ από αυτά τα βραβεία, όχι μόνο για τις διακρίσεις τους, αλλά και για τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και το πάθος που δείχνουν κάθε μέρα στο γήπεδο, στο στίβο, στο νερό, και σε κάθε αγωνιστικό χώρο. Είναι οι ήρωες που υψώνουν την κυπριακή σημαία ψηλά και τους αξίζουν τα καλύτερα.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες που ξεχωρίζουν σε Ολυμπιακούς, Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Κοινοπολιτειακούς, Μεσογειακούς Αγώνες και Πανεπιστημιάδες, ανταμείβονται με γενναιόδωρα χρηματικά ποσά, ανάλογα με την κατάταξη που επιτυγχάνουν.

Στην περίπτωση του Παύλου Κοντίδη η οικονομική επιβράβευση είναι στις 125.000, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιονίκη ανεξαρτήτως εθνικότητας. Η Έλενα Κουλιτσένκο που κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό του άλματος εις ύψος, θα επιβραβευθεί με 55.000 ευρώ, ο πρωταθλητής στην Ενόργανη Γυμναστική, Μάριος Γεωργίου που κατετάγη στην 6η θέση, θα λάβει 60.000, ενώ όσο αφορά τον Μίλαν Τραΐκοβιτς που κατέλαβε την 9η θέση στον κόσμο θα λάβει το ποσό των 45.000 ευρώ.

Οι αθλητές μας, που δεν σταματούν να μας κάνουν περήφανους, δικαιούνται αυτά τα έπαθλα. Οι Ολυμπιονίκες, για παράδειγμα, λαμβάνουν το ποσό των 150.000 ευρώ για ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ η ανταμοιβή για ένα χάλκινο μετάλλιο φτάνει τις 110.000 ευρώ. Και επειδή η προσπάθειά τους είναι αδιάκοπη, ο ΚΟΑ τους επιβραβεύει ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας 20% στο ποσό του δεύτερου επάθλου για τις επιπλέον διακρίσεις που σημειώνουν μέσα στην ίδια χρονιά.

Αυτά τα χρηματικά βραβεία δεν είναι απλά ένα κίνητρο· είναι μια αναγνώριση της αφοσίωσης, του κόπου και της επιμονής τους. Στις περιπτώσεις αθλημάτων που απαιτούν συνεργασία, όπως η σκυταλοδρομία ή το τέννις, το ποσό μοιράζεται εξίσου μεταξύ των αθλητών, διασφαλίζοντας ότι κάθε μέλος της ομάδας αναγνωρίζεται για τη συμβολή του στη συνολική επιτυχία.

Φυσικά, η καθαρότητα του αθλητισμού αποτελεί απαράβατη αρχή. Η παραχώρηση των επάθλων γίνεται μόνο εφόσον οι αθλητές υποβάλλονται και περνούν επιτυχώς από ελέγχους αντι-ντόπινγκ, διασφαλίζοντας έτσι το αθλητικό ήθος και την ακεραιότητα του αθλητισμού.

Όσον αφορά τους Έλληνες Ολυμπιονίκες οι οποίοι καταφέρνουν να αποσπάσουν ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν ποσό από 50.000 ευρώ έως και 90.000 ευρώ.

– Ο Ολυμπιονίκης με ασημένιο μετάλλιο θα λάβει  60.000 ευρώ

– Ο Ολυμπιονίκης με χάλκινο μετάλλιο θα λάβει 50.000 ευρώ.

Στα ομαδικά αγωνίσματα, κάθε αθλητής ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στα 3 σκαλιά του βάθρου, θα λάβει ενίσχυση το 60% από τα ποσά που προαναφέρθηκαν για το κάθε μετάλλιο. Επιπλέον, το κράτος δίνει στους Ολυμπιονίκες τη δυνατότητα διορισμού στο Δημόσιο, την απονομή της ιδιότητας του εφέδρου εν ενεργεία αξιωματικού βαθμού Ανθυπολοχαγού, αλλά και την απευθείας εισαγωγή σε οποιαδήποτε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ. Ο προπονητής, του οποίου ο αθλητής ή η ομάδα σημείωσε εξαιρετική αγωνιστική διάκριση χορηγείται ποσοστό 50% της οικονομικής επιβράβευσης που προβλέπεται για τον αθλητή.

Σε άλλες χώρες τα ποσά είναι ακόμη μεγαλύτερα, Για παράδειγμα στο Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη προσφέρουν τα υψηλότερα ποσά για τους ολυμπιονίκες τους.

Τα χρηματικά κίνητρα για τους αθλητές του Χονγκ Κονγκ που αγωνίζονται στο Παρίσι αυξήθηκαν κατά 20% από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες θα λάβουν 6 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (δηλαδή περίπου 706.431 ευρώ), Οι κάτοχοι ασημένιου και χάλκινου μεταλλίου θα κερδίσουν 3 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (353.215 ευρώ) και 1,5 εκατομμύρια αντίστοιχα (176.607 ευρώ). Το Ισραήλ φέρεται να προσφέρει ένα εκατομμύριο ισραηλινά σέκελ (270.537 δολάρια) για ένα χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας άλμα 50% από το πριμ που προσφέρθηκε για τους Αγώνες του Τόκιο.

Στην Γαλλία λαμβάνουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες αναμένεται να λάβουν 80.000 ευρώ — 15.000 ευρώ περισσότερα από αυτά που πρόσφεραν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Ολυμπιονίκες της Ινδίας λαμβάνουν χρηματικές ανταμοιβές τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον εθνικό αθλητικό φορέα της, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η κυβέρνηση δίνει στους χρυσούς Ολυμπιονίκες 7,5 εκατομμύρια ρουπίες (81.974 ευρώ), ενώ η Ινδική Ολυμπιακή Ένωση προσφέρει ξεχωριστά 10 εκατομμύρια ρουπίες (109.299 ευρώ).

- Advertisment -

πρεπει να διαβασετε: